Utakmice okončali slavljem! Bajern i Arsenal u osmini finala Lige Šampiona

09.11.2023. | 08:05

Fudbaleri Kopenhagena pobijedili su sinoć na svom terenu ekipu Mančester junajteda rezultatom 4:3 u meču četvrtog kola grupe A Lige šampiona.

Golove za Kopenhagen postigli su Mohamed Elijunusi u 45, Diogo Gonsalveš iz penala u devetom minutu nadoknade prvog poluvremena, Lukas Lerager u 83. i Roni Bardži u 87. minutu. Dva gola za Mančester junajteda postigao je Rasmus Hojlund u trećem i 28. minutu, a jednom se u listu strijelaca upisao Bruno Fernandeš u 69. minutu iz penala.

Gosti su od 42. minuta igrali sa fudbalerom manje, pošto je isključen Markus Rašford zbog gaženja Elijasa Jelerta. Utakmica je obilovala uzbuđenjima, a u prvom poluvremenu je bila prekinuta na kratko pošto je jedan navijač utrčao na teren sa palestinskom zastavom. Prvo poluvrijeme je bilo produženo za čak 13 minuta, a drugo za pet.

Bajern je u Minhenu pobijedio Galatasaraj 2:1 i izborio plasman u osminu finala LŠ. Oba gola za Bajern postigao je Hari Kejn u 80. i 86. minutu. Jedini strijelac za Galatasaraj bio je Sedrik Bakambu u trećem minutu nadoknade vremena.

Prvo mijesto na tabeli grupe A drži Bajern sa 12 bodova. Kopenhagen i Galatasaraj imaju po četiri, dok je Mančester junajted posljednji sa tri boda. U narednom kolu grupe A igraće: Bajern – Kopenhagen i Galatasaraj – Mančester junajted.

Fudbaleri Arsenala pobijedili su na svom terenu ekipu Sevilje 2:0 u meču četvrtog kola grupe B LŠ. Golove za Arsenal postigli su Leandro Trosar u 29. i Bukajo Saka u 64. minutu. Cio meč za fudbalere Sevilje odigrao je Nemanja Gudelj, dok je na golu bio njegov sunarodnik Marko Dmitrović.

U drugom meču četvrtog kola grupe B, PSV je na svom terenu savladao Lans 1:0 golom Luka de Jonga u 12. minutu.

Arsenal je prvi na tabeli grupe B sa devet bodova, dok PSV i Lans imaju po pet. Sevilja je posljednja sa samo dva boda. U narednom kolu grupe B sastaće se: Sevilja – PSV i Arsenal – Lans.