Upitan Adria Tur u Banjaluci i Sarajevu?

21.06.2020. | 21:10

Đorđe Đoković, direktor Adria Tura i brat najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića kaže da je Nole teško podnio informaciju da je Grigor Dimitrov, bugarski igrač zaražen korona virusom.

“Prije sat vremena smo saznali. Od tada smo sproveli apsolutno sve mjere propisane od strane Vlade Hrvatske da bismo zaštitili sve koji su bili u neposrednoj blizini. Nastavljamo da postupamo tako. U narednih nekoliko sati će svi koji su bili u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirani”,  rekao je najmlađi od braće Đoković za Sport klub.

“Mi želimo da se zahvalimo svima koji su došli, žao nam je što smo morali da otkažemo. Jedan jedini razlog je da zaštitimo sve, ne želimo da rizikujemo bilo šta. Želimo Grigoru sve najbolje, nastavljamo da postupamo po mjerama i nadam se da se vraćamo u Zadar kada bude neka bolja situacija, možda već sljedeće godine”,  rekao je direktor Adria Toura.

Za sada nema precizne informacije hoće li se Adria Tour, planiran još za Banjaluku i Sarajevo, uopšte nastavljati.

“Blagovremeno ćemo obavijestiti i za ostale turnire”,  rekao je Đorđe Đoković.

Novakov trener Goran Ivanišević bio je direktor zadarskog turnira koji je zaista počeo dobrim mečevima igrača gde su bili Borna Ćorić, Marin Čilić, Novak, Dimitrov, Peđa Krstin, Danilo Petrović, Rubljov…

“Jedan veliki šok. Đole je prvi primio. Savjetovali smo se i sa svim ustanovama, Vladom, kriznim štabom i odlučili ono što je najsigurnije i najbolje i za igrače i za porodice i sve ove ljude dobre koji su došli svih ovih dana što su bili u kontaktu sa Grigorom, da se svi testiraju. Sad će se svi testirati. Ja sam se prije tri dana slučajno testirao i bio sam negativan iako sam bio u kontaktu sa Grigorom. Ja sam tu kao onaj koji donosi loše vijesti. Njega uvijek izgađaju ili izvižde, ali bih se i u lošim okolnostima zahvalio Đokoviću što su nam dali organizaciju u Zadru. Ljudi su vidjeli najboljeg na svijetu, nažalost uskratili smo im finale, ali to je za dobro svih nas”,  rekao je Ivanišević.

 

Izvor: telegraf.rs