Uhapšeno na desetine huligana: Sukob policije i navijača u Frankfurtu VIDEO

26.11.2023. | 16:06

Više do pedeset policajaca povrijeđeno je juče tokom tuče policije s navijačima u Frankfurtu neposredno prije domaće utakmice Еintrahta sa Štutgartom u njemačkom prvenstvu, saopštile su lokalne vlasti.

Tokom sukoba povrijeđeno je i nekoliko pripadnika službe osiguranja frankfurtskog stadiona, a uhapšeno je na desetine huligana.

Domaći navijači su napali čuvare

Tuča je počela 45 minuta prije početka utakmice 12. kola Bundeslige između Frankfurta i Štutgarta, koju su na kraju dobili gosti s 2-1.

Grupa domaćih navijača prvo je napala čuvare koja je htjela izvršiti kontrolu na ulazu u stadion inače rezervisan za ultrase frankfurtskog kluba. Brzo su im se pridružili i drugi ultrasi koji su već bili smješteni na svojim tribinama na stadionu i brzo otišli kako bi se pridružili sukobima.

Intervenišući, policija je bila na meti pirotehnike, otrgnutih željeznih barijera i flaša, prije nego što je uspjela zaustaviti incidente. Nakon ovih okršaja, početak utakmice odigran je pred djelimično praznom tribinom rezervisanom za domaće navijače.