U klupskoj istoriji 31. put: Minhenski Bajern deveti put uzastopno šampion Njemačke

08.05.2021. | 18:15

Minhenski Bajern je po 31. put u klupskoj istoriji postao prvak Njemačke, a oni su to zvanično osigurali nakon pobjede Borusije Dortmund protiv drugoplasiranog Lajpciga u meču 32. kola Bundeslige rezultatom 3:2.

Ovo je za Bajern deveta uzastopna titula šampiona Njemačke te su i ove sezone dokazali da su potpuni vladari fudbala u ovoj državi, a posljednji put kada nisu bili prvaci bilo je 2012. godine kada je Borusija Dortmund dvije godine uzastopno osvajala nacionalno prvenstvo.

Što se tiče ove titule šampiona, Bajern je do trofeja stigao nakon što je Borusija Dortmund u sjajnom meču pobijedila Lajpcig sa 3:2. Domaći tim je imao vodstvo od 2:0 golovima Reusa i Sancha, Lajpcig se vratio golovima Klostermana i Olma, a pobjedu Borusiji donio je Sacnho golom u 87. minuti.

Tako je Bajern tri utakmice do kraja prvenstva već stigao do titule šampiona, a oni će u subotu od 18:30 igrati svoj meč 32. kola protiv Borusije M'gladbah, a njihova prednost bez obzira na ishod tog meča dva kola prije kraja će biti minimalno sedam bodova.

Tako će trener Hansi Flik sa šampionskom titulom napustiti klupu ovog kluba, a podsjećamo, njega će na mjestu glavnog trenera Bajerna zamijeniti trener Lajpciga Julian Nagelsman.

U ostalim mečevima koji su odigrani u terminu od 15:30 sati Hofenhajm je nakon velikog preokreta pobijedio Šalke sa 4:2 dok je Volfsburg na svom terenu sigurno slavio protiv Union Berlina sa 3:0.

Verder i Bajer Leverkuzen su odigrali meč bez pobjednika, a danas se još igra i već pomenuti duel između Bajerna i Borusije M'gladbach.