U Banjaluci zvone šampionska zvona: Vuković srušio Zrinjski u Mostaru

10.03.2024. | 21:04

Fudbalski klub Borac večeras je u Mostaru napravio ogroman korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

U derbiju 22. kola Wwin lige savladan je aktuelni prvak HŠK Zrinjski s 1:0 i u Banjaluci se polako može otvarati šampionski šampanjac.

Fudbaleri Borca nezaustavljivo jurišaju ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Pobjedom nad Zrinjskim u Mostaru došli su na plus 12 i samo ih čudo može odvojiti od trofeja.

Borac odlično otvara meč. Jovo Lukić igra sjajnu sezonu, no u uvodnim minutama propušta dvije jako dobre šanse da svom timu donese prednost.

U petoj minuti susreta napadač Borca krade loptu i s pet metara iskosa šutira, nije bio precizan, a zatim pet minuta kasnije krade loptu Šunjiću, izlazi sam pred golmana Marića koji mu brani šut.

Bio je u ovoj situaciji Lukić i sebičan jer je mogao uposliti saigrača na drugoj stativi. Ipak, želio je sve sam i pogriješio je.

Zrinjski prijeti dobro u 20. minuti. Savić je u šansi, no s nekoliko metara ne uspijeva zatresti mrežu Borca.

Domaći prijete potom preko Jukića i Tičinovića. Bile su to dobre situacije, no Borac se dobro odbranio, a junak je Herrera koji je u posljednji čas spasio gol ispred Tičinovića, piše “SportSport.ba”.

Nakon 10-ak minuta nešto mirnije igre u 33. minuti gosti stižu do prednosti. Vuković koristi jedan odbijanac i s 20-ak metara pogađa za prednost banjalučkog tima od 1:0.

Krenuo je potom Zrinjski naprijed. Stvorili su nekoliko situacija pred golom Miloševića, nisu uspjeli zabiti.

Posljednja situacija u prvom dijelu viđena je pred golom Zrinjskog. Lukić spušta loptu za Nišića čiji udarac iz dobre pozicije ide preko gola, te se na odmor odlazi vodstvom gostiju od 1:0.

Nastavak očekivano donosi dominaciju domaćeg tima. Ipak, Vinko Marinović je zatvorio sve pristupe golu Borca i utakmica je bila poprilično monotona.

Bilbija u 64. minuti prijeti golu gostiju, nije pogodio. Nakon prekida potom pokušava i Šunjić, ali ni on nije precizan.

Pokušao je Željko Petrović nastaviti nešto s izmjenama. Dominirao je Zrinjski posjedom lopte, da bi u 73. minuti Borac ponovo spasio Herrera. Milošević je odbio loptu nakon šuta Ivančića, a zatim Kolumbijac reaguje ispred Malekinušića i spašava svoj tim.

Tek u 90. minuti Zrinjski stvara veliku šansu. Hrvanović je u odličnoj poziciji, Milošević brani i spašava tri boda Borca.