Troicki uz Novaka: Razočaran nedostatatkom reakcija drugih igrača i teniskih organizacija

16.01.2022. | 21:30

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je iznenađen i šokiran odlukom Federalnog suda u Melburnu da podrži poništavanje vize najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i istakao da ga je posebno razočarao nedostatak reakcije drugih igrača i teniskih organizacija.

“To je zaista neprimereno prema najboljem teniseru u istoriji tog sporta”, rekao je Troicki za Radio Beograd.

On je naglasio da je šokiran tretmanom prema najboljem teniseru svijeta i da smatra da je sve politički režirano.

“Šokiran sam celom situacijom u proteklih 11 dana, kako se sve ovo dešava. Zaista, prosto je neverovatno da se desilo to jednom šampionu, prvaku sveta, jednom od najboljih sportista u istoriji”, rekao je Troicki.

On je ocijenio da je očigledno sve politički namješteno.

“Izigran je Novak i bio je ne svojom voljom politička marioneta. Imam gorak utisak o svemu. Novak je dobio dozvolu da može da dođe da učestvuje na turniru, a onda kreću problemi čim je sleteo u Australiju. Jednostavno, to je katastrofalan tretman prema prvom igraču sveta”, rekao je Troicki.

Selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije posebno je razočarao nedostatak reakcije od igrača i teniskih organizacija.

“Pogotovo je razočaravajuće da se ATP i udruženja igrača ne oglašavaju sve vreme, čak ni Australijan open nije stao iza svog igrača. Nisu ga podržali, to je stvarno katastroFalno po tenis i to ne mogu da podnesem, a takođe su me razočarali i mnogi igrači. Novak, nažalost, nije dobio punu podršku, tenis je pojedinačni sport i to pokazuje da nikada neće biti ujedinjeni i nikada neće podržati svog kolegu”, smatra Troicki.

Troicki je rekao da se Đoković nalazi u speciFičnim okolnostima, ali da će iz svega izaći još jači.

“U nastavku sezone sada su za Novaka posebne okolnosti. Mora što pre ovo da zaboravi i da pređe preko svega na najbolji mogući način. Ovo je jedno veliko iskušenje za njega i verujem da će iz ovoga izaći još jači, kao što je uvek i izlazio iz teških situacija”, istakao je on.