Trener Borca pred derbi sa Zrinjskim: Želimo nova tri boda

20.10.2023. | 20:32

Želimo nova tri boda, poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac uoči derbi utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv aktualnog prvaka Zrinjskog.

Utakmica sa Sarajevom već je arhivirana, a pred banjalučkim fudbalerima je novi derbi izazov.

Nedjeljni susret na Gradskom stadionu počinje u 19.45 časova.

„Uvjeren sam da nas očekuje dobra utakmica i pravi derbi Stiže nam Zrinjski koji igra dobro i u prvenstu, ali i na evropskoj sceni. Sa druge strane, mi smo u dobroj formi. Ekipa je, u dosadašnjem dijelu sezone, pokazala da posjeduje kvalitet i karakter. Naš cilj je isti kao i za sve ostale utakmice, a to je da pokušamo da ostvarimo pobjedu.“ rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Recept za uspjeh je jasan-puna koncentracija od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka, prenose Nezavisne.

„Moramo da budemo maksimalno skoncetrisani i greške moramo da svedemo na minimum. To su detalji koji mogu da odrede tok utakmice. Očekujem Zrinjski u najboljem sastavu. Oni pokušavaju da igraju na posjed i dosta su kvalitetni u tom segementu. Ipak, mi smo pokazali da igramo veoma dobro u defanzivi, a to plod dobre igre čitave ekipe.“, kaže Marinović.

Pun motiva je i Sebastijan Herera.

„Želimo da budemo šampioni i moramo da imamo pobjednički mentalitet u svakoj utakmici. Zrinjski je dobar protivnik. Imaju kvalitetne igrače, ali i mi imamo kvalitet. Biće dobar fudbal i očekujem da tri boda ostanu u Banjaluci“, rekao je Herera.