Trener Borca pred derbi sa Sarajevom: Jedan od težih rivala, ali vjerujemo u pobjedu!

25.09.2021. | 07:39

U okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH, snage će danas na Gradskom stadionu, sa početkom u 19 časova, odmjeriti šampion i vicešampion BiH, Borac i Sarajevo!

Od mogućih 15 bodova, crveno-plavi su pod komandom trenera Nemanje Miljanovića osvojili 11 (3-2-0), što je ih odvelo na peto mjesto na tabeli uz meč manje od lidera, ekipe Tuzla City.

– Sarajevo je jedan od težih rivala, ali očekujem da idemo na pobjedu jer igramo kod kuće. Znamo da možemo da se nadamo trijumfu kad igramo na vrhuncu. Respektujemo Sarajlije koji ulaze u formu, uspjeli su da ukomponuju ekipu. Posljednji meč protiv Željezničara odigrali su jako kvalitetno, pobijedili su 2:0, ali znamo i da će im u ovoj utakmici nedostajati Halid Šabanović i Dražen Bagarić. Trebalo bi da se vrati Matijas Fanimo, Mersudin Ahmetović polako ulazi u formu, imaju i jednog od boljih igrača u ligi Darka Bodula, tako da nas očekuje teška utakmica. Međutim, igramo kod kuće, želimo da nastavimo pozitivnu seriju i ništa osim tri boda nam ne znači mnogo. Moramo da minimiziramo svoje i čekamo greške rivala. To nam je je potrebno da bismo se ponovo vratili u sam vrh i mislim da smo na dobrom putu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka)

Nije želio strateg našeg tima da mnogo pažnje posvećuje taktičkim zamislima trenera Sarajeva.

– Igrali su 3-4-3 ili 4-2-3-1, to je taktičko pitanje za mog kolegu Sablića, kako on to vidi. Malo im je riskantnija varijanta 3-4-3, ali tako su igrali nekoliko posljednjih utakmica. Bagarić je nezgodan i sigurno će im nedostajati. Ahmetović ulazi u formu, pametan je i iskusan, zna da zadrži loptu, da postigne gol glavom i mislim da će biti spreman za 90 minuta.

Optimistično predstojeći meč dočekuje i napadač Panajotis Moraitis.

– Sarajevo stiže u Banjaluku poslije važne pobjede nad Željezničarom, ali i mi smo ostvarili važan trijumf u Mostaru protiv Veleža. Nismo primili pogodak i tako moramo da nastavimo. Imamo energiju i dobru atmosferu u klubu, to nam je bilo bitno da ne gubimo bodove zbog samopouzdanja. Očekujem neizvjesnu utakmicu, pune tribine i dobru atmosferu. Osim toga, Borac je šampion i uvijek igramo da osvojimo sva tri boda – rekao je grčki internacionalac.