Transfer lista Real Madrida: Dvije zvijezde mogu da idu, a ovo je status Luke Jovića

27.12.2021. | 16:21

Izabranici Karla Anćelotija, fudbeleri Real Madrida, su iskoristili posrtanje Barselone i blijeda izdanja Atletiko Madrida da naprave lijepu zalihu na tabeli.

Osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevilju je lijepa zaliha, ali kako bi bili konkurentni i u Evropi moraće mnogo da rade na Santijago Bernabeu, ako ne ove zime, onda na ljeto.

Španska “Marka” je objavila zimsku transfer listu Real Madrida. Anćeloti je odlučio da precrta dvije zvijezde – Gereta Bejla i Iska, koji mogu slobodno da potraže novi klub, dok situacija sa Marselom zavisi od samog igrača. Brazilac je legenda kluba i ako želi može i da ostane u Madridu, ali i da promijeni sredinu.

U drugu grupu fudbalera spadaju Luka Jović, Eden Azar i Marijano Dijaz. Srbin je odličnim igrama pred kraj godine zaintrigirao Anćelotija. Italijan bi da ostavi Jovića, ali ako se pojavi neka ponuda i Luka može da ide. Pominjala se Borusija Dortmund, koja još uvijek nije načisto sa Erlingom Halandom.

Ista je situacija sa Azarom i Dijazom, kao i sa Srbinom.

Što se tiče pojačanja, Real je poznat kao klub koji je uvek slabo pazario u zimskom prelaznom roku, Florentino Perez i ekipa čekaju ljeto da krenu u moćnu rekonstrukciju tima. Prva zvijezda prelaznog roka u Madridu trebalo bi da bude Kilijan Mbape.