Toni Nadal opleo po porodici Đoković: Pogledajte šta je Novak osvojio sa onakvim okruženjem

21.02.2022. | 14:09

Novak Đoković i Rafael Nadal su rivali na terenu već više od 15 godina, odigrali su čak 58 mečeva i srpski teniser je dobio dva više, međutim čini se da njihovo rivalstvo sada polako ulazi u novu fazu.

Rafa je bio vrlo oštar prema Đokoviću za vrijeme njegove drame u Australiji. Nije ga podržao, o njegovom statusu i vakcinaciji pričao je čak i pred turnir u Akapulku, a da se “džentlmenstvo” ostavlja po strani možda najbolje govore riječi njegovog ujaka i doskorašnjeg trenera Tonija Nadala, prenosi Mondo.

U intervjuu za “La Vanguardiju” Toni Nadal dotakao se i porodice Đoković koju je na neki način prozvao i to dok je govorio o svom rođaku. Dakle, krajnje nepotrebno…

“Na konstataciju novinara da je Rafael Nadal lijepo vaspitan i odgojen i da ne bi mogao da mu se desi haos kao što je Novaku Đokoviću u Australiji, Toni Nadal je poručio da “dobro okruženje” nije garancija pobjede – i upravo iskoristio primjer srpskog tenisera da odbrani tu tezu.

“Dozvolite mi da pojasnim… Pogledajte šta je Đoković sve osvojio sa onakvim okruženjem. U svakom slučaju, familija Nadal je normalna i uvijek će biti. Počevši od mog brata Migela Anhela koji je igrao za Barselonu”, rekao je Toni Nadal.

Bivši trener Rafaela Nadala dodaje i da je uvijek mislio da će postati sjajan igrač, ali nije ni zamišljao da će osvojiti 21. grend slem i preskočiti čuvenog Pita Samprasa. Ipak, nije želio mnogo da ga hvali i odbio je da ga nazove “genijem”, dok vjeruje da će njegovom nasljedniku Karlosu Alkarazu biti lakše bez “velike trojke”.

A ko je favorit dok su oni na terenu?

“Mislim da Rafi neće biti dovoljno 21 grend slem da bude najveći ikada. Đoković je favorit na Vimbldonu, na Rolan Garosu se nadam da će Rafa pobijediti. Za US Open već ne znam…”, zaključio je Toni.