Tim Srbije kompletiran! Đoković: Do kraja sezone prioritet Dejvis kup

14.09.2023. | 14:21

Dolaskom Novaka Đokovića Dejvis kup tim Srbije je kompletiran i očekuje se da srpski teniser zaigra u petak protiv Španije.

Srpski teniser izašao je danas pred novinare.

“Uzbuđen sam što sam ponovo u Valensiji. Nisam bio nekoliko godina. Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svjež, igrao sam puno u posljednjih nekoliko mjeseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intenzitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni”, rekao je Đoković.

O protivniku Srbije, Češkoj, Novak Đoković je rekao:

“Češki tenis ima veliku tradiciju, već nekoliko decenija i kod žena i kod muškaraca. Sa ženske strane imaju mnogo igračica u Top 100, a kod muškaraca je smjena generacija. Lehečka i Mahač igraju dobro. Lehečka je veoma talentovan i može daleko da dođe u karijeri. Sa Menšikom sam nekoliko puta trenirao, veliki je talenat. Češki tenis je u dobrim rukama. Nije iznenađenje za mene da imaju uspjeha u obje kategorije zbog istorije koju imate i sjajno osoblje. Rezultati to slijede”, poručio je Đoković.

Srbiju u petak očekuje duel sa Španijom u grupi, a počinje u 15 časova.

“Ne znam protiv koga ću igrati sutra. Ovo je timsko takmičenje gdje predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam donijeti pobjedu. Prije neki dan smo ubilježili pobjedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprinijeti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Poslije US Opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i prije odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet Dejvis kup i Gren slemovi”, kaže Đoković.

Na konstataciju domaćih novinara da govori i španski, rekao je:

“Nadam se da je to kompliment. I dalje radim na njemu. Poboljšavam se. Moj mlađi brat živi ovdje, on je moj učitelj”, kaže Đoković.

O planovima:

“Moj plan je trenutno da igram Olimpijske igre. Nadam se da ću biti spreman, mentalno i fizički. Biće veoma gust raspored sljedeće godine, biće izazov. Moj plan je da igram, jer su Olimpijske igre najvažniji sportski događaj na svijetu. Tu predstavljaš svoju zemlju i sjajan je osjećaj biti dio toga”, poručio je Đoković.