Terzić pogodio sa svoje polovine: Borac rutinski protv GOŠK-a za nova tri boda

04.03.2024. | 19:44

Fudbaleri Borca savladali su ekipu GOŠK iz Gabele u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

Crveno-plavi su na Gradskom stadionu u Banjaluci slavili rezultatom 3:0.

Borac se ovom pobjedom dodatno učvrstio na prvom mjestu na tabeli, pošto je iskoristio kiks prvog pratioca ekipe Zrinjskog, pa sada ima 9 bodova više u odnosu na prvog pratioca.

Ofanzivno su krenuli Banjalučani od samog starta. Prvo je David Vuković sa lijeve strane uputio centaršut za Jovu Lukića koji udarcem glavom šalje loptu preko gola.

Igrao se 8. minut susreta kada je Vuković postigao prvi gol u dresu Borca u karijeri. Sjajno je povukao loptu sa lijeve strane ka sredini, a onda sa ruba šesnaesterca poslao loptu pod samu prečku gola GOŠK-a.

Nastavio je Borac da napada uprkos vođstvu, a samo minut nakon vođstva Jakov Blagaić bio je u prilici, međutim nije bio precizan.

Nije ni GOŠK došao sa bijelom zastavom, pa su preko Faruka Gogića priprijetili. imao je Borac još jednu dobru šansu kada je Sebastijan Herera tukao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko prečke. Borac je na poluvrijeme otišao sa prednošću od 1:0, prenosi Srpskainfo.

U nastavku susreta tempo je očekivano opao. Borac je imao kontrolu nad utakmicom, ali sa mnogo manje šansi za promjenu rezultata. Ipak u 58. minutu Alen Jurilj našao se sam ispred golmana GOŠK, ali je loše zahvatio loptu pa je lopta otišla pored gola.

I tačku na i u ovom susretu stavio je Jovo Lukić devetim golom u sezoni. Pokupio je odbijanac i loptu poslao u malu mrežicu u 63. minutu susreta

A onda smo svjedočili golu sezone Vasilija Terzića. Terzić je u igru ušao u 60. minutu, a samo pet minuta kasnije postigao je spektakularan treći pogodak na meču, kada je sa svoje polovine lobovao golmana GOŠK-a Armana Šutkovića.

Do kraja meča Borac je imao loptu u nogama, šansi nije bilo previše, ali je bilo jasno da tri boda ostaju u Banjaluci.

Borac će u narednom kolu gostovati ekipi Zrinjskog, a eventualnim trijumfom vjerovatno bi otklonio sve dileme oko šampionske titule, dok će GOŠK dočekati ekipu Posušja.