Teniska penzija nije još u planu: Đoković otkrio do kada planira da igra

25.09.2022. | 16:15

Novak Đoković još ne planira da ide u tenisku penziju. Srpski teniser je na Lejver kupu otkrio da nema problema i da mu tijelo daje signale da je spremno za izazove.

Srpski teniser je otkrio da je na najbolji način prihvatio nemogućnost da nastupi na američkoj turneji.

Kada je riječ o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osjećao komforno kada sam trenirao i vježbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vrijeme na pravi način.

Novak kaže da je provodio vrijeme i u svom teniskom centru u Beogradu.

Time sam se dosta bavio, a i u ovoj fazi karijere, ne želim da trčim s turnira na turnir, već sa koncentrišem na najvažnije. Želim da očuvam tijelo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Tijelo me služi i ne vidim kraj karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osjećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slem titule.

Đoković naredne nedjelje igra u Tel Avivu, a zatim i u Astani.

“To mi isto donosi dobar osjećaj i uzbuđenje, da vidim mjesta koja ranije nisam. Uvijek imam manje-više isti raspored, biće lijepo posetiti nova mjesta”, zaključuje Novak.