Teniseri Srbije u polufinalu Dejvis kupa: Slijedi klasik protiv Hrvatske

02.12.2021. | 07:34

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa, pošto je sinoć u Madridu savladala Kazahstan sa 2:1.

Odlučujući poen Srbiji doneli su u dublu Novak Ðoković i Nikola Ćaćić pobjedom protiv Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjeseva 6:2, 2:6, 6:3.

Prethodno, Kazahstanci su poveli pobjedom Mihaila Kukuškina protiv Miomira Kecmanovića 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (13:11), a izjednačio je Ðoković, koji je savladao Aleksandera Bublika 6:3, 6:4.

“Malo smo pali u drugom setu. U trećem setu smo zadržali nerve. Ponosan sam na Nikolu i ovaj tim. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu. Hvala na podršci”, rekao je Đoković.

Ćaćić istakao je važnost povratka u trećem setu.

“Ovo je treći put da igramo zajedno. Svaki meč je sve bolji i bolji. Imali smo malo problema u drugom setu. Malo smo bili stegnuti. Izgubio sam dva svoja servisa, ali smo uspjeli da se vratimo u trećem setu. Želim da zahvalim Viktoru, timu i navijačima”, rekao je Ćaćić.

Selektor Viktor Troicki je ponosan na ekipu.

“Jako sam ponosan na svoj tim. Igrači su dali sve od sebe. Nismo imali sreću u prvom meču, ali smo prošli nekako. Novak je bio fantastičan u singlu i dublu, Nikola takođe u dublu. Jedva čekam naredni meč. Imaćemo vrijeme da se odmorimo”, rekao je Troicki.

Srbija će sutra u polufinalu igrati protiv Hrvatske. Taj duel na programu je u petak od 16.00.

Obje selekcije praktično računaju na sigurne bodove – Srbija na Novakov, a Hrvatska na onaj koji bi trebalo da donesu Mate Pavić i Nikola Mektić u dublu.

Dakle, ako se to zaista dogodi, odlučujući meč biće zapravo onaj prvi singl, za koji se još uvijek ne zna ko će igrati.

Troicki ima izbor u vidu Krajinovića, Lajovića i Kecmanovića, dok Vedran Martić računa na Nina Serdarušića (243) i Bornu Goju (279).

Dvije selekcije poslednji put su se sastale 2015, kada je Srbija, još u starom formatu, u Kraljevu, slavila u osmini finala rezultatom 5:0.