Tegeltija se oglasio nakon incidenata: Sarajevo je prevelik klub za ovakve šibicarske fore

14.03.2024. | 17:42

Bivši predsjednik Fudbalskog kluba Borac, Milan Tegeltija oglasio se nakon incidenata koji su se sinoć desili u Sarajevu u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Naime, Borac je protiv Sarajeva vodio sa 2:1, igrala se sudijska nadoknada kada je sportski direktor Bordo kluba Senijad Ibričić odlučio da povuče ekipu sa terena, a nakon toga meč nije nastavljen.

Sarajevo je bilo nezadovoljno suđenjem Matea Muse, a nemili događaji bacili su sjenu na fenomenalnu partiju mladog napadača Borca Stefana Marčetića. Ovaj 17-godišnji fudbaler iskoristio je priliku koja mu se ukazala i postigao dva pogotka na meču, ali ukoliko utakmica bude registrovana 3:0 za Borac, pogoci će mu nažalost biti izbrisani.

Mnogo prašine podigao je ovaj meč, a nakon toga oglasio se i bivši predsjednik Borca, Milan Tegeltija, prenosi Srpskainfo.

“Ne bih da kvarim dramaturgiju i stajem na muku, ali FK Sarajevo je prevelik klub za ovakve šibicarske fore napuštanja utakmice u 93. minuti u kojoj zasluženo gube 1:2 i zasluženo imaju igrača manje To se sportski čestita boljem koji te nadigrao i traži krivac u vlastitoj kući”, napisao je Tegeltija na X nalogu.

Danas će zasijedati i takmičarska komisija FS BiH i nema sumnje da Sarajevo čeka velika kazna. Ipak oni su se takođe oglasili saopštenjem u kojem su naveli da će predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvic kao prvi korak u narednih nekoliko dana pozvati sve predstavnike klubova na hitni sastanak kako bi razmijenili mišljenja, stavove i ideje o budućnosti bh. fudbala.