Delegatski izvještaj: Zbog čega je sudija pokazao dva crvena kartona članovima FK Sarajevo

14.03.2024. | 12:02

FK Sarajevo je u 93. minuti revanš susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca napustilo teren prije posljednjeg sudijskog zvižduka te su tako ostali bez plasmana u polufinale.

Bordo sastav je ovu utakmicu okončao sa dva crvena kartona, a u delegatskom izvještaju Mirka Miloševića iz Zvornika je objašnjeno zbog čega su isključeni Renan i jedan član stručnog štaba Simona Rožmana.

U delegatskom izvještaju se navodi da je Brazilac isključen iz igre zbog nasilništva odnosno udaranja protivničkog igrača Ranka Jokića stisnutom šakom i pesnicom u predjelu lica.

Dalje se navdoi da je pomoćni trener Sarajeva Luka Gobec isključen zbog neprimjerenog ponašanja odnosno psovanja sudijama.

Uvidom u delegatski izvještaj se takođe vidi da su zbog nesportskog ponašanja odnosno prigovora sudiji “požutili” Simon Rožman, Senijad Ibričić i Mustafa Beridan s jedne i Danimir Milkanović s druge strane.

Dodajmo da je u Bordo sastavu kartonirano čak sedam igrača i to Francis Kyeremeh, Elvir Duraković, Tarik Kapetanović, Nemanja Anđušić, Slaviša Radović, Vinko Soldo te Miomir Đuričković dok su kod Borca žute kartone dobila samo dvojica igrača i to Vasilije Terzić i Nikola Pejović, prenosi Klix.