Tako je to u Turskoj: Fenerovi navijači pokazali svoje pravo lice, pa izvrijeđali legendu kluba VIDEO

28.02.2024. | 11:12

Fudbal je samo sport, igra i ništa više, reći će neki, ali ako pitate bilo kojeg navijača u Turskoj – on je puno više od toga.

Ako se za neke navijače može reći da su “bolesni za klubom koji podržavaju”, onda su to definitivno navijači turskih timova. No, u Turskoj ste heroji i posebni jedan dan, drugi ste izdajice i najgori.

Osjetio je to večeras na svojoj koži Emre Belozoglu. Legendarni turski fudbaler koji ima 43 godine, iako je karijeru počeo u Galatasarayju, kasnije je u dva navrata nastupao za Fenerbahče i postao jedan od najznačajnijih fudbalera u novijoj historiji slavnog tima iz Istanbula.

Emre je 2020. godine okačio kopačke o klin i od tada se bavi trenerskim poslom. Trenutno vodi Ankaragucu koejg je preuzeo prošle godine, a večeras je napravio ogroman uspjeh i ovaj tim plasirao u polufinale Kupa Turske.

 

Ankaragucu je u četvrtfinalu bio siguran protiv Fenerbahčea, a navijači turskog velikana uvredljivo su tokom utakmice skandirali Belozoglou.

“Iako sam se do kraja borio za današnji uspjeh Ankaragucua, Fener ima posebno mjesto u mom srcu. Fenerbahče ima dobre igrače i tim je iznad lige, ali danas smo samo željeli da ih prođemo i da slavimo s našim navijačima”, rekao je Emre Belozoglu.

“Odabrao sam Fener i ne kajem se zbog toga. Ja sam Emre iz Fenerbahčea. I mene su ljudi natjerali da osjetim ovo. Nisam mislio da ću ovo doživjeti. Nema se što reći”, kazao je razočarani Emre na pitanje o skandiranju Fenerovih navijača.

Emre je, čuvši neprijatne riječi koje su mu upućene s tribine na kojoj su bili navijači Fenera, samo klimao glavom, no jasno je da se užasno osjećao u tom trenutku.

 

Fener je danas poražen s 3:0 i ispao je iz Kupa i sada je uveliko pitanje koliko će još trener Ismail Kartal ostati na klupi.

U domaćoj ekipi Nihad Mujakić je odigrao svih 90 minuta. Riad Bajić nije bio u konkurenciji.Kod gostiju Edin Džeko nije nikako igrao, dok je Rade Krunić igrao prvo poluvrijeme, nakon kojeg ga je zamijenio Yuksek.

Ankaragucu će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Bešiktaš – Konyaspor, a preostala dva para na suprotnoj strani žrijeba su Trabzonspor – Basaksehir i Galatasaray – Karagumburk.

Fenerbahčeu ostaje borba u prvenstvu Turske, ali i ondje im više ne ide tako dobro kao ranije, te su sada iza gradskog rivala Galate koja ima dva boda više.

Fener će za vikend gostovati kod Hatayspora, dok Galatasaray očekuje pakleno gostovanje kod Bešiktaša, koji je trenutno četvrti na tabeli s 46 bodova. Treće mjesto zauzima Trabzonspor Edina Višće sa istim brojem bodova i boljom gol-razlikom.