“Takav je današnji svijet”: Proslavljeni hrvatski košarkaš stao u odbranu srpskog asa

02.07.2020. | 15:08

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa stao je u odbranu najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića koji je na udaru kritika jer je u vrijeme pandemije virusa korona organizovao Adrija Tour.

Rađa je saglasan da su se teniseri na Adrija turu previše opustili, ali i da je oko nas mnogo takvih primjera.

“Jesu li se malo previše opustili? Definitivno jesu, ali oko nas je more takvih primjera pa nikom ništa. Međutim, pisati o njima malo ko čita, a pisati o Đokoviću, Bilu Gejtsu i sličnima svi čitaju. Pogotovo ako su negativno intonirane informacije. Takav je današnji svijet, nažalost”, rekao je Rađa za novi broj nedjeljnika NIN.

Proslavljeni hrvatski košarkaš ističe da bi se on i Đoković o svemu dogovorili za pet minuta, ali…

“Što se tiče dogovora, Novak i ja bismo se dogovorili u pet minuta. O svemu. Garantujem. Međutim, realno ne bismo mogli voditi države, jer nismo kvalifikovani za to. Isto kao što političari ne bi mogli igrati naš sport”, rekao je Rađa.

Veliki problem naroda na ovim prostorima, dodaje on, je što gledaju unazad.

“Generalno naš problem je što se vraćamo unazad i pričamo o temama unazad, umjesto da gledamo kako ćemo bolje živjeti u budućnosti. Sve te teme iz prošlosti su nešto što se promijeniti ne može i glupo je trošenje vremena i energije”, ističe.