Svjetski broj jedan nakon “okršaja” sa Nadalom: Biću spreman za “rokenrol u Parizu”

17.05.2021. | 17:47

Novak Đoković u nedjelju nije uspio da odbrani trofej na Mastersu u Rimu, ali nije ni nezadovoljan.

Prvi teniser svijeta je poslije velike borbe u tri seta položio oružje protiv vječitog rivala, Španca Rafaela Nadala. Teniseru sa Majorke to je bila deseta titula u Rimu i njegov 36. masters čime se izjednačio po broju titula sa Novakom na turnirima Serije ATP 1.000.

Novak, koji je već stigao u Beograd, sumirao je utiske poslije meča na “Foro Italiku”.

“Bio sam srećan što igram s njim, jer je to taman pred Rolan Garos. Nema većeg izazova od tog nego da igrate s Rafom u jednom finalu na šljaci. Lako je moglo da se dogodi da ispadnem sa turnira u četvrtfinalu. Veoma sam zadovoljan time kako sam se borio. Nivo tenisa bio je sve viši, igrao sam i dan pre toga odlično”, kaže Đoković. Još jednom se osvrnuo na taj finalni okršaj s Nadalom.

“Mislim da sam i finale igrao na visokom nivou. Nažalost, odlučujući momenti u prvom i trećem setu išli su na njegovu stranu. Bilo je to pomalo i nesrećno. Igrali smo gotovo tri sata kvalitetnog tenisa. Naravno da sam razočaran što nisam pobijedio, ali istovremeno, veoma sam zadovoljan nivoom tenisa koji sam uspio da nađem u kasnijoj fazi turnira”, dodao je Novak.

Sve misli okrenute su, naravno, ka Rolan Garosu, ali nedjelju prije toga igraće na drugom dijelu Srbija opena u Beogradu.

“Pred odlazak u Pariz, sve mi daje neki dobar osjećaj. Tek sad počinjem da se osjećam na šljaci onako kako sam želio. Ako uspijem da igram kao u polufinalu i finalu imam šanse da doguram daleko u Parizu. Naravno, daleko je još pričati o tome”, kaže Novak. Slijedi mu, kako je rekao, nekoliko dana odmora, pa će ponovo prionuti na posao.

“Prvo što ću narednih dana uraditi je da se što je moguće više odmorim, jer sam proveo dosta vremena s reketom na terenu. Osvježiću se, regrupisati i početi da treniram za nekoliko dana pred Srbija open. Igraćemo kod kuće, najvjerovatnije ćemo imati i publiku na tribinama, tako da će biti sjajno osjetiti tu energiju. Važno je otići u Pariz sa dobrim osjećajem, kako na terenu, tako i van njega. Proveću neko vrijeme i sa porodicom, to ne bih mogao da sam otišao u Pariz ranije”, kaže.

Beograd će svakako biti važan u tom smislu dizanja forme.

“Imaću, nadam se, novu seriju mečeva. Ne znam koliko, ali se nadam da ću biti spreman za ‘rokenrol u Parizu’. Posljednjih nekoliko dana mi je dalo na samopouzdanju na šljaci, pronašao sam igru, sada sve to treba održati i dostići vrhunac u Parizu”, zaključio je Đoković, piše B92.