Sve manje nade da će Đoković igrati na US openu: Ističe vrijeme, ovo je jedina šansa za srpskog asa

23.08.2022. | 10:14

Kako se bliži početak US opena, koji je zakazan za 29. avgust, tako su sve manje šanse da će Novak Đoković moći da igra i napadne 22. Grend slem titulu.

Američka vlada i dalje ne dozvoljava ulazak u zemlju strancima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, pa Đoković trenutno nije u mogućnosti da igra.

Žrijeb se održava 25. avgusta, tako da Novak u najboljem slučaju ima još dva dana nade.

Britanski BBC bavio se ovim pitanjem u opširnom tekstu o slučaju Đokovića i US opena, gdje se pitaju da li će osvajač 21 Grend slem titule biti u mogućnosti da igra.

Novak je i dalje na listi učesnika i nada se da će mu vlasti omogućiti ulazak u zemlju.

Novak zbog istih restrikcija nije mogao da igra ni na Rodžers kupu u Montrealu i u Sinsinatiju, koji su turniri koji služe za zagrijavanje pred US open.

Ipak, BBC kaže da još ima nade, pošto je Američki centar za bolesti i prevenciju odlučio 11. avgusta da izjednači vakcinisane i nevakcinisane građane, uz najavu da se radi na usklađivanju dokumenata i smjernica u brojnim oblastima, uključujući i putovanja, te da će to biti odlučeno u narednim nedjeljama, što je dalo nadu Novaku i njegovim navijačima.

Ali, pošto značajnih odluka po ovom pitanju nije bilo još od 11. avgusta, jasno je da vrijeme ističe i da su šanse već sada gotovo minimalne.

Jedina nada je da se u naredna dva dana odluči da se ukinu restrikcije, pa da Novak ostane na žrijebu i da mu se dozvoli da igra.