Švajcarskinja otvorila dušu: Đoković je jedini teniser iz svjetskog vrha koji je stao uz nas

24.01.2021. | 15:35

Švajcarska teniserka Belinda Benčić stala je u odbranu Novaka Đokovića koji je na u protekloj nedjelji bio na udaru zbog sugestija vlastima u Australiji da se popusti karantin na prvom Grend slemu u sezoni.

“Novak je jedini teniser iz svjetskog vrha koji je stao uz nas. Na žalost, njegovi predlozi su bili odbijeni”, rekla je Benčić.

Dvanaesta teniserka svijeta takođe ističe da joj ne smeta to što su neki teniseri iz vrha bijelog sporta u Adelaidu i uživaju u boljem smještaju, ali da su joj zasmetale neke druge stvari u Melburnu, gdje se i ona nalazi.

“Razumljiva mi je razlika, jer najbolji teniser zaslužuju bolji tretman. Oni mnogo čine za naš sport. Ali mi smetaju razlike u drugim situacijama. Na primjer, u mom hotelu neki teniseri imaju velike sobe, neki male. Ja imam bicikl za trening u sobi, drugi nemaju”, kazala je Benčić.

Ona je u grupi onih 72 koji su u totalnoj izolaciji jer su u njihovim avionima bili zaraženi.

“Sada mi je glavni cilj da ne budem povređena kada počnemo da igramo”, objašnjava Švajcarkinja koja je bila čak 4. na svijetu prije godinu dana.

“Poslije 14 dana u sobi rizik je veoma visok. Biće opasno odmah igrati turnir, i to na velikoj vrućini. Drugi teniseri će imati veliku prednost, mislim da ovakve okolnosti nikako ne mogu biti nazvane fer. Sigurno je da nećemo moći da pružimo maksimalan kvalitet, ali ćemo se truditi”, zaključila je Benčič, prenosi Telegraf.rs.