Sutra se nastavlja Liga šampiona: Bajern protiv Lacija spasava sezonu, PSŽ brani prednost

04.03.2024. | 19:18

Liga šampiona u fudbalu nastavlja se u utorak (21 čas) revanš utakmicama osmine finala a na programu su dva duela.

Pari Sen Žermen na gostovanju kod Real Sosijedada brani pobjedu od 2:0 dok će u Mnhenu Bajern biti pod pritiskom jer protiv Lacija mora da juri minus iz prvog duela (0:1) u Rimu.

Njemački šampion u lošem raspoloženju dočekuje italijansku ekipu jer igra jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji Bundeslige. Bavarci su u posljednjem kolu doživjeli novi kiks jer su na gostovanju remizirali sa Frajburgom (2:2) i tako se dodatno udaljili do nove titule u Bundesligi.

Zbog toga se sve nade polažu u Ligu šampiona a ako i večeras kiksnu biće to ekspresan kraj za trenera Tomasa Tuhela.

Bajern je već odlučio da raskine ugovor sa njemačkim stručnjakom na kraju sezone, ali bi to moglo da se desi i znatno ranije ako meč na “Alijanc areni” završi loše po njih.

Tuhel je pred utakmicu sa Laciom dobio uslov ili prođi dalje ili ti sleduje otkaz. Klub iz Minhena se već spremio za najgori scenario i pronašao zamjenu na klupi a to je Arne Slot, prenosi B92

Nizozemski trener koji je uspješan u svom poslu kada je u pitanju najviši rang nizozeeskog fudbala (Eredivisija) je trenutno trener Fejenorda. Sa ekipom iz Roterdama je prošle sezone uspio da osvoji titulu i ove godine sa tim timom je igrao grupnu fazu Lige šampiona.

Fejenord je bio u grupi sa Atletiko Madridom, Lacijom i Seltikom a osvojio je na kraju treću poziciju koja ga je odvela u Ligu Evrope gdje je poslije penala ipak eliminisan od Rome u plej-ofu za osminu finala. Slot je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i AZ Alkmar, a možda će uskoro u njegovom rezimeu stajati i ime Bajerna iz Minhena.

Navijači Bajerna su s pravom zabrinuti a to se osjeti i kod nekih igrača u svlačionici slavnog tima. Ipak, za dobar rezultat je potrebna mirna glava, potpuna fokusiranost ali i pozitivan stav. Zna to vrlo dobro iskusni Tomas Miler koji kaže da nije zabrinut, prenose Nezavisne.

“Dvije i po sedmice sam razmišljao o utakmici protiv Lacija. Nije fraza kada kažem da su večeri Lige šampiona kod kuće u Minhenu bile i uvijek su nešto posebno. Prije nego što sam postao igrač, bio sam navijač. Ovih večeri, kada je sve u pitanju u odlučujućim nokaut utakmicama, ova tenzija je opipljiva za sve — bez obzira da li ste navijač ili igrač”, kaće napadač Bajerna i dodaje:

“Situacija je jasna, kratki smo za jedan gol ali to je izvodljiv zadatak. Nema sumnje da ćemo do početka snažno krenuti ka njihovom golu ali takođe će biti važno da ostanemo disciplinovani uprkos velikoh želji. Semaforu je svejedno da li ćemo postići golove odmah na početku ili sredinom drugog poluvremena”.