Susret srpskih tenisera: Kecmanović na megdan ide Đokoviću

21.04.2022. | 11:02

Više je nego jasno – publiku u Beogradu se danas očekuje prava teniska poslastica.

U okviru četvrtfinala Serbia Opena nas oko 16 časova očekuje susret između aktuelnog prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića, i nove velike nade srpskog tenisa, Miomira Kecmanovića.

Miša se u poslednje vrijeme nalazi u izvanrednoj formi, a plasman u četvrtfinale juče je obezbijedio pobjedom nad Australijancem Džonom Milmanom sa 2:0 u setovima, po gemovima 6:4, 7:6. Sa druge strane, znatno teže je bilo Novaku Đokoviću, koji je nakon tri seta slavio protiv još jednog srpskog tenisera, Lasla Đerea, po gemovima 2:6, 7:6, 7:6.

Kecmanoviću je ovo peto četvrtfinale na ATP turnirima u 2022. i vrlo je zadovoljan svojom formom.

“Bio je ovo težak meč, ali srećan sam što sam ostao smiren. Nije mi bilo lako, dosta sam se mučio i nisam mogao da ga probijem, imali smo dosta “đuseva”, posebno na njegov servis. Ali dobro je da nismo ušli u treći set jer sada imam više vremena da odmorim”, rekao je na početku konferencije Kecmanović koga je opet u pres centru dočekao aplauz.

Ponovio je Kecmanović da se dosta bolje oseća na šljaci nego prethodnih godina.

Naučio sam da mijenjam stil igre u zavisnosti na kojoj podlozi igram, dosta smo radili na tome kako da gradim poene, na koji način da se krećem. Sve se poklopilo napokon, i dobro sada igram na šljaci iako nisam srećan kada su takmičenja na njoj.

Dodao je da je počeo da radi sa psihologom što mu je dosta pomoglo.

“Iskreno, izgleda da mi je to trebalo. Ja sam vrlo zatvoren tip i prije sam bježao od rada sa njim, ali ispostavilo se na kraju da mi je to bilo potrebno i da je dobar potez da sa nekim podijeliš sve što ti se dešava. Prije je to bio tabu, a onda je otišao jedan vrhunski igrač kod psihologa i svi su krenuli za njim. Ja ne idem zato što je to moderno već zato što se dobro osećam kada pričam sa njim”, dodao je Zverev