Sudbina i dalje “pod upitnikom”! Tri igrača Real Madrida žele da Anćeloti ide

01.12.2023. | 20:26

Još uvijek nije poznata sudbina Karla Anćelotija, koji je i dalje trener Real Madrida, ali se sve glasnije priča o tome da bi mogao da preuzme fudbalsku reprezentaciju Brazila.

Anćeloti je proteklih dana govorio da će čekati do kraja, da ima dovoljno vremena za odluku i o posebnoj naklonosti prema Real Madridu, iako ga u brazilskom fudbalskom savezu spremno čekaju nakon što se završi sezona.

Ugledni Atletik ističe da postoje tri igrača Reala koji žele Italijana na novoj destinaciji za 2024. godinu, ali njihova imena se drže u tajnosti. Pretpostavlja se da je riječ o Brazilcima, koji bi voljeli da ih on vodi u reprezentaciji i da zajedno pokušaju da osvoje Svjetsko prvenstvo 2026. godine, piše Sportal.

Vinisijus, Rodrigo i Eder Militao smatraju se igračima koji, za razliku od ostalih, jedva čekaju da Anćeloti napusti Real jer bi to značilo da će preuzeti njihov nacionalni tim. Osim toga, neće biti na gubitku sve i da se to ne dogodi i da ostane na klupi Reala.

Brazil od 2002. godine čeka na titulu na Mundijalu, sada ima sjajnu generaciju, koja bi mogla konačno da se popne na svjetski tron. U Kataru je Brazil razočarao, ali se sprema za 2026. godinu.

Mediji prenose će na kraju sezone Anćeloti imati sastanak sa čelnicima kluba iz Madrida kako bi razgovarali o produžetku ugovora, iako se ne tako davno već uveliko pisalo da će ga od ljeta naslijediti mladi Španac Ćabi Alonso, bivši igrač Reala koji fantastično vodi Bajer Leverkuzen ove sezone.

Ima podršku uprave Reala

Trener za sada ima punu podršku čelnika Reala, što ne čudi jer njegova ekipa igra jako dobro i trenutno je opet na vrhu La Lige, dok je u Ligi šampiona na maksimalnom učinku od pet pobjeda.

Anćeloti je u bogatoj trenerskoj karijeri imao priliku da vodi velikane kao što su Real Madrid, Bajern, PSŽ, Čelsi, Milan, Juventus, a bio je još trener Evertona, Napolija, Parme.

Čak četiri puta je osvajao Ligu šampiona, po dva puta sa Realom i Milanom. Na klupama tih timova dobio je priznanja za najboljeg trenera na svijetu, 2006. i 2014. godine.