Stojković žestoko: Vidić obmanjuje javnost, u čemu je problem i da sam zaradio i 116 miliona?

05.12.2023. | 07:06

Trener fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković piksi osvrnuo se na komentare legendarnog srpskog fudbalera Nemanje Vidića.

On je u intervjuu za Sportski Žurnal demantovao navode nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda, koji je govorio o bonusima koje je dobio selektor Srbije.

Vidić je nedavno istakao da je iz Saveza za potrebe selektora i stručnog štaba A selekcije izdvojeno 16 miliona evra.

– Ako Vidić izađe sa informacijom gdje se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne smije da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare unio u Savez? Nije to državni novac – počeo je Dragan Stojković Piksi.

Razgovor se potom okrenuo selektorovim emocijama.

– Ne može da me povrijedi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsjednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvijek govorio lijepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam prije svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupština, čije je član – rekao je Stojković.

On kaže da se Vidić ne pojavljuje u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

– Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mjestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže prije ili poslije, a ne dan-dva pred ceremoniju žrijeba, u Filharmoniji gdje smo s ponosom predstavljali Srbiju – izjavio je selektor.