Stepenica ispod? Modrić nije siguran hoće li mu Real produžiti ugovor

19.03.2024. | 14:10

Ne znam hoću li produžiti ugovor sa Realom sljedeće sezone, rekao je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić.

On je bio glavna zvijezda sportskog dijela 13. izdanja “Sharjah Ramadan Majlisa”, simpozijuma vodećih arapskih i međunarodnih kulturnih, umjetničkih i sportskih radnika, koji je održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Modrić je u zanimljivom razgovoru govorio o svojoj ljubavi prema fudbalskoj igri, te kako je sve ove godine uspio da ostane u svjetskom vrhu. Otkrio je i da nije siguran hoće li ostati u slavnom klubu.

Modriću ugovor ističe za tri i po mjeseca, a anketa španskog portala Bernabeu Digital je pokazala da oko 58 odsto simpatizera Real Madrida smatra da bi uprava Reala trebalo da mu ponudi da ostane jer može da i sa 38 godina doprinese ekipi. S druge strane, 42 odsto anketiranih smatra da je potrebno pružiti priliku mladim igračima.

Španski gigant je saopštio da će odluku donijeti na kraju sezone.

Trener Karlo Anćeloti ove sezone priliku daje mlađim igračima na sredini terena u skladu s klupskom politikom podmlađivanja ekipe. Modrić je ove sezone nastupio u 36 utakmica, često ulazeći s klupe za rezerve.

“Ne znam hoću li produžiti ugovor sljedeće sezone. Ne postoji niko bolji od Real Madrida, ostale ekipe su, kao što znate, stepenicu ispod nas. Hala Madrid”, poručio je Modrić.

Kapetan reprezentacije Hrvatske nosi dres “kraljevskog kluba” od 2012. godine, osvojivši pritom čak 23 trofeja, pri čemu pet Liga šampiona.

“Real Madrid ima poseban odnos s Ligom šampiona, i zbog toga je klub s najviše titula u svojoj istoriji. Osvojio sam tri prvenstva i pet Liga šampiona, što je nevjerovatno”, naglasio je Modrić i dodao:

“Kad sam stigao u Real Madrid mislio sam da ću osvojiti Ligu šampiona jednom ili dva puta, što je nevjerovatno, ali sada ih imam pet, i to je stvarno nešto ludo i jedinstveno”.

Modrić je naglasio da je teško objasniti zašto je Real toliko dobar u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

“Ne igramo dobro u prvenstvu već nekoliko sezona, ali kada čujemo himnu Lige šampiona igrači se mijenjaju, mi postajemo bolji i bolje igramo. Teško je objasniti, ali sretni smo što je ovako”, poručio je hrvatski internacionalac.

Modrić će se nakon gostovanju u UAE priključiti hrvatskoj reprezentaciji, koju 23. i 26. marta u Egiptu očekuju dvije prijateljske utakmice na ACUD kupu u sklopu priprema za nadolazeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, prenosi FENA agenciju HINA.