Srpski derbi otvara turnir u Beču: Đoković protiv Krajinovića u prvom kolu

24.10.2020. | 19:18

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaće se sa Filipom Krajinovićem u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Beču, odlučeno je žrijebom.

Tako će srpski derbi obilježiti prvu rundu takmičenja u austrijskom gradu u kojem Đoković nastupa poslije 13 godina.

Đoković je 2007. osvojio trofej pobjedom nad Stanom Vavrinkom u finalu i sada se vraća u Beč u pokušaju da skupi dodatne bodove.

On neće učestvovati na mastersu u Parizu, ali će mu ostati 1.000 bodova zbog prošlogodišnjeg trijumfa, pa će takmičenje u Beču biti prava prilika da dodatno uveća prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom.

Žrijeb je odlučio da ga na startu očekuje duel sa sunarodnikom, a ukoliko trijumfuje, Novak ide vjerovatno na Bornu Ćorića ili Tejlora Frica.

Ukoliko pobijedi Krajinovića, Đokovića u projektovanom četvrtfinalu čeka šesti nosilac Dijego Švarcman, koji će početi turnir protiv Dušana Lajovića.

U polufinalu se Đokoviću predviđa susret sa trećim nosiocem Stefanosom Cicipasom, u čijoj četvrtini su još Denis Šapovalov, Karen Hačanov i Grigor Dimitrov.

Ni drugi nosilac Dominik Tim neće imati lagan posao na startu, pošto nastup započinje protiv Keija Nišikorija iz Japana.

Domaćeg igrača potom čeka bolji iz duela Stan Vavrinka-Kristijan Garin, a onda dva velika izazova u vidu ruskih tenisera — Andrej Rubljov i Danil Medvedev (polufinale).

Turnir u Beču počinje 26. oktobra i traje do 1. novembra, a igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra, prenosi RTS.