Srpske čarolije! Petarda Orlova za srećan put u Katar

18.11.2022. | 18:28

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je u generalci pred Mundijal selekciju Bahreina (1:5) i tako na najbolji način najavila učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Selektor Dragan Stojković promiješao je karte, želeći samo da meč završi bez povreda, kako bi svi igrači bili spremni za ono što slijedi za nekoliko dana. Iz predostrožnosti ovaj duel nisu igrali Mitrović, Ilić i Kostić, a Vlahović je zaigrao u nastavku. Pored pet pogodaka, tresla se prečka, pa stativa gola Bahreina, i može se reći da je generalka potpuno uspjela.

Blistao je kapiten Dušan Tadić, koji je dva puta pogodio mrežu Bahreina, prvi put majsorijom iz slobodnog udarca, a drugi put u 50. minutu na asistenciju Vlahovića u 50. minutu, da bi se napadač Јuventusa i sam upisao u strijelce samo minut kasnije za 1:3.

U finišu još dva pogotka, Đuričića u 87. minutu, te Luke Јovića u 90.

Gol za Bahrein postigao je Hilal u 14. minutu iz jedanaesterca, prenosi RTRS.

Srbija je nastupila u sastavu: V. Milinković-Savić, Mitrović, Pavlović, Milenković, Živković, Gudelj, Ilić, S. Milinković-Savić, Mladenović, Tadić, Јović. Јoš su igrali: Lazović, Vlahović, Đuričić, Grujić, Maksimović, Eraković.

Reprezentacija Srbije Mundijal otvara sledećeg četvrtak, 24. novembra u duelu sa Brazilom, a taj meč na programu je u 20.00 časova. Četiri dana kasnije slijedi duel sa Kamerunom, a grupna faza se zatvara susretom sa Švajcarskom.