Srđan Gavrić, kapiten košarkaša Borca nakon pobjede: “Trijumf od duplog značaja”

04.04.2024. | 08:10

Veliku pobjedu na startu Lige šest za šampiona BiH ostvarili su košarkaši Borca, koji su kao gosti pobijedili favorizovanu Bosnu rezultatom 81:74.

Sjajnu partiju prikazali su momci trenera Zorana Kašćelana, koji su se koliko-toliko revanširali Sarajlijama za dva poraza u ligaškom dijelu ove sezone. Trijumf banjalučkog tima vrijedi više, s obzirom na to da trener nije mogao računati na Sandija Grubeliča i Teodora Simića, koji imaju bitne uloge u rotaciji. Ujedno bio je to prvi poraz Bosne ove sezone na domaćem terenu.

– Ovo je velika pobjeda za nas i slobodno mogu reći da je od duplog značaja, s obzirom na to da Bosnu vidim kao glavnog rivala u borbi za mjesto koje donosi nastup u ABA 2 ligi iduće sezone. Za nas je vrlo bitno da smo ovaj dio takmičenja otvorili pobjedom, i to gostujućom, koja nam donosi mnogo samopouzdanja za utakmice u narednim kolima – rekao je kapiten Borca Srđan Gavrić za “Glas Srpske”.

On je meč završio sa deset poena, koliko je upisao i Sani Čampara, dok je najefikasniji bio Džerod Vest sa 17 poena.

– Do trijumfa smo došli jer smo mnogo potencirali timsku igru i nismo razmišljali kao jedinke, već kao tim pa smo imali ekstra dodavanje i lopta nas je nagradila – istakao je Gavrić.

Debitovali su Vuk Bojanić i Sani Čampara, koji nisu imali priliku da igraju na posljednjem ABA 2 turniru u Širokom Brijegu. Njihovo prisustvo u ekipi i te kako se osjetilo.

– Čampara i Bojanić su se već pokazali kao dobra pojačanja. Čampara je dobar u organizaciji igre i biće još bolji kako bude fizički napredovao i hvatao ritam sa ostatkom ekipe, jer treba imati u vidu da zbog povrede nije igrao tri mjeseca. Đorđa Miloševića više ne računamo kao novajliju, jer je već neko vrijeme tu sa nama i donio nam je iskustvo sa višeg nivoa igranja te stabilnost u igri. Zna kada treba usporiti ili ubrzati igru te je sjajna poveznica između mladih i onih malo iskusnijih igrača – naveo je Gavrić.

Derbi u “Boriku”

Drugo kolo Lige šest za šampiona BiH Borcu će za protivnika donijeti Igokeu. Susret je na rasporedu iduće srijede od 20 časova u dvorani “Borik”. Ova dva kluba prošle sezone igrala su finale plej-ofa Lige šest, u kojem je ekipa iz Aleksandrovca slavila sa 3:0, mada je banjalučki tim prikazao veliku borbu.