Srđan Đoković: “Novak se ne osjeća dobro, Dimitrov nanio veliku štetu našoj porodici”

Vijest da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković pozitivan na virus COVID-19 uzdrmala je svjetski sport.

Novak je u utorak izdao saopštenje u kom je potvrdio da su njegova supruga Jelena i on pozitivni na koronavirus. Na sreću, Đokovići nemaju nikakve simptome, fizički se osjećaju dobro i narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji.

Podsjetimo, na inicijativu Novaka Đokovića u Beogradu i Zadru je protekla dva vikenda organizovan humanitarni turnir “Adria tour” na kom su učestvovale neke od najvećih teniskih zvijezda u svijetu. Bugarski teniser Grigor Dimitrov nastupao je na oba turnira, međutim, u Zadru se nakon meča sa Bornom Ćorićem povukao jer se nije osjećao najbolje. Otišao je za Monako i po odmah po dolasku na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19, pa je turnir istog momenta prekinut. Veliki broj učesnika hitno je otišao na testiranje u Zadru, dok je Novak odlučio da se vrati u Beograd i u prestonici Srbije uradi test na koronavirus.

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, uperio je prst sumnje u Dimitrova. Srđan smatra da je Bugarin svojim ponašanjem nanio veliku štetu Srbiji i Hrvatskoj.

“Zašto se to dogodilo? Zato što je čovjek vjerovatno došao bolestan, ko zna odakle. Nije se tu testirao, testirao se na nekom drugom mjestu… Mislim da to nije u redu. Dobro, šta da se radi… Nanio je veliku štetu i Hrvatskoj i nama kao porodici i Srbiji”, kivan je Srđan.

Srđan ne krije zabrinutost za sina, ističe da je fizički dobro, ali psihički…

“Nikome nije dobro, pa ni njemu… Nikome nije dobro zbog ove situacije, Naravno da se ne osjeća dobro, ali šta ćete, situacija je takva kakva jeste. Iz ovoga moramo da izađemo jači, da shvatimo da ovo mora da prođe, da se na neki način svi zaštitimo”, otkrio je za RTL Srđan Đoković.

Ipak, otac prvog reketa svijeta se nada da ćemo u budućnosti ponovo gledati najbolje tenisere svijeta u regionu, konkretno u Zadru.

“Mi ćemo sve uraditi da u budućnosti da, kada bude neko normalno vrijeme i kad ne budemo imali ovakve strahove, ponovimo sve ovo. Sa zadovoljstvom ćemo doći u Zadar”, poručio je za hrvatsku televiziju Srđan Đoković.

Od učesnika Adria tour-a u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova i Novaka zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki.

 

Izvor:(KURIR)

 

Gepostet von BL Portal am Mittwoch, 24. Juni 2020

 

 

Ostavite komentar: