Srbin zasvirao uoči pohoda na titulu: Evo kako se Đoković sprema za US open VIDEO

31.08.2021. | 13:06

Najbolji teniser današnjice počinje nastup na ovogodišnjem US openu duelom sa mladim Dancem Holgerom Runeom. Đoković ima priliku da ispiše nove stranice istorije u Njujorku i postane drugi čovjek u Open eri koji će dohvatiti “Sveti gral”, odnosno kompletirati grend slem u jednoj sezoni.

Takođe, titulom bi se izdvojio ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pošto trenutno sva trojica imaju po 20 pehara sa najvećih turnira. Đoković i Rune sastaju se od jedan sat poslije ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Novak je stigao u “veliku jabuku” nakon mjesec dana odmora poslije Olimpijskih igara i spreman je za napad na novu titulu.

Poslije osvajanja Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona, ima priliku da učini ono što je pošlo za rukom jedino legendarnom Rodu Lejveru 1969. godine.

Zbog toga mnogi teniski stručnjaci ovogodišnji US open opisuju kao najvažniji u karijeri Novaka Đokovića, dok se za odsustvo Federera i Nadala ne može reći da je tolika prednost kakva se na prvi pogled čini.

Svjetski “broj 1” pehar na Flešing Meoduzu je osvajao tri puta (2011, 2015. i 2018), dok će pohod na četvrti trofej krenuti od mladog Danca Holgera Runea.

Rune je nekadašnji najbolji junior planete, trenutno je na 145. poziciji na ATP rang-listi iako ima samo 17 godina. Ove sezone je postao profesionalac i već je na pragu top 100, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Srbin i Danac se do sada nikada nisu sastajali. Trenirali su nekoliko puta, a posebno je bila zanimljiva situacija iz marta, kada je porukom na Istagramu pitao Đokovića da treniraju zajedno.

Ukoliko trijumfuje, Novak će u drugoj rundi igrati sa pobjednikom meča Talon Grikspor – Јan-Lenard Štruf.

Na terenu će se naći i Laslo Đere, koji od 17 časova ima težak posao protiv domaćeg predstavnika Denisa Kudle.

US open počeo je u ponedjeljak i traje do 12. septembra, a igra se za nagradni fond od 57.500.000 dolara.

Zavirao saksofon

Dok se priča se o Đokovićevom potencijalnom rekordu i “kalendarskom slemu”, ima onih koji i ne bi da govore o uspjesima srpskog tenisera, a za to vrijeme – Nole pokušava da se opusti i zabavi pred početak možda i dvije najstresnije nedjelje u dosadašnjem dijelu karijere.

Đoković je na društvene mreže okačio snimak iz hotelske sobe, a na kome vidimo da je pokušao da nauči da svira saksofon i to mu nije išlo najbolje od ruke.