Srbin sve više ugrožava Federera: Đoković još jedan korak bliže rekordu

19.10.2020. | 10:20

Novak Đoković zadržao je prvu poziciju na ATP listi i 291. sedmicu u karijeri provešće kao najbolji teniser svijeta. Laslo Đere je poslije osvajanja titule na Sardiniji napredovao za 21 mjesto.

Đoković na prvom mjestu ima 11.740 bodova. Iza njega je Rafael Nadal sa 9.850. Na trećem mjesto ostao je Dominik Tim sa 9.125.

Podsjećamo, ukoliko zadrži prvu poziciju do 8. marta naredne godine, srpski teniser će oboriti rekord Rodera Federera po broju sedmica na vrhu ATP liste, jer će tada imati 311.

Upravo je Federer na četvrtoj poziciji, a iza njega je Stefanos Cicipas. Slijede Danil Medvedev i šampion Kelna Aleksandar Zverev. Na osmo mjesto probio se Andrej Rubljov, zahvaljujući tituli u Sankt Peterburgu. Među najboljih deset su još Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Kada je riječ o srpskim teniserima, veliki napredak je ostvario Laslo Đere. Trijumf na Sardiniji donio je 25-godišnjaku “skok” od 21 pozicije, te je momak rođen u Senti sada na 53. mjestu.

Dušan Lajović je napravio korak unazad i sada je 25, Filip Krajinović je ostao 30, dok je Miomir Kecmanović preskočio dva stepenika i sada je 39.

Hrvat Borna Ćorić je napredovao tri pozicije poslije finala Sankt Peterburga i trenutno je 24. Njegov sunarodnik Marin Čilić je ostao 40.

Slovenac Aljaž Bedene je “pao” za jedno mjesto i na novoj listi je 51, prenosi Sport klub.