Srbin piše istoriju: Nikola Jokić iznova i iznova će naći nove načine da oduševi cijeli svijet

29.02.2024. | 19:36

Nikola Jokić piše istoriju. I to svi znamo već neko vrijeme, da li je reč o tripl-dablovima, fantastičnom šutu iz igre, apsolutno nije bitno — iznova i iznova će naći nove načine da oduševi cijeli svijet.

Ono po čemu je Nikola Jokić takođe prepoznatljiv jeste njegova efikasnost. Nerijetko se desi da utakmicu završi sa manje od 10 šuteva iz igre, a da njegovi Denver Nagetsi tu utakmicu dobiju sa 20 ili više poena razlike… I da on na kraju ostvari tripl-dabl.

Nije ga briga za statistiku i baš zbog te njegove nesebičnosti svi profitiraju — ne mora imati 10 poena, ali će zato imati 15 asistencija, kao što je to i bio slučaj nekoliko puta ove sezone, piše Sportal.

A kada je reč o njegovoj efikasnosti, jedan podatak posebno upada u oči, a o njemu se ne govori dovoljno iako možda na pravi način oslikava Džokerovu nesebičnost i usredsređenost na ekipu, a samim tim i na pobjedu.

Jokić ima najviše dodira sa loptom od svih igrača u NBA ligi, prosječno 100 po utakmici. Iako ovaj podatak može da zbuni i da se neko zbog toga zapita kako je onda Nikola nesebičan, statistika će nam dati odgovor i na to pitanje.

Prosječno vrijeme koje Jokić provede u jednom kontaktu sa loptom je 2.8 sekundi.

Upravo ovo govori o tome koliko Jokić svaki svoj dodir sa loptom iskoristi na najbolji mogući način — da li je to blok, uručenje, dodavanje ili na kraju krajeva šut, budite sigurni da će u svakom trenutku odabrati najbolju opciju.

On je igrač koji košarku ima u malom prstu, jednostavno je genije i kao takav je potpuna enigma za sve odbrambene igrače koji imaju zadatak da ga zaustave.