Čelik žestoko kaznio fudbalera: Otišao na probu u Željezničar, pa se izvinio navijačima FOTO/VIDEO

29.02.2024. | 16:37

Fudbaler Eldar Sivac kažnjen je od svog NK Čelik nakon što je svojevoljno otišao na probu u Željezničar.

Nakon višesedmične sage, danas su se oglasili iz zeničkog kluba o sankcijama fudbalera. Sivac je otišao na probu u Željezničar tokom zimskih priprema, a sada se izvinio navijačima Čelika zbog tog poteza.

– Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati s tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma, gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku. Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga. Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone – rekao je Sivac.

Iz Čelika su naveli kako je klub postigao dogovor s igračem o daljnjem nastupanju za “Crno-crvene”. Igraće pod sljedećim uslovima: novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate, suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora, javno izvinjenje od igrača, smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

– Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak koji je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati. Današnjim javnim izvinjenjem od igrača i ovim saopćenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrtati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik – saopšteno je iz Čelika.