Srbin kao rimski imperator: Karikatura Đokovića pokrenula priče, mnogi vjeruju da su Nadal i Federer poniženi FOTO

24.09.2020. | 14:31

Novak Đoković je peti put osvojio Masters u Rimu, a to je inspirisalo mnoge umjetnike da na neobičan način prikažu njegov trijumf.

Jedan od njih Aladin Tabaković odlučio da na karikaturi Srbina pokaže kao rimskog imperatora.

Kao cezara sa lovorovim vijencem oko glave, krunom na glavi, te crveno-plavo-bijelim detaljima koji simbolišu zastavu Srbije.

Čitava scena je postavljena u areni koja podseća na čuveni Koloseum u kome su se odvijale gladijatorske borbe. Umjesto loptice Novak na tlo baca korona virus, a u džaku uz njegovu togu nalaze se trofeji koje je prethodno osvojio u Sinsinatiju i Dubaiju ove godine. Na “semaforu” je ispisan broj 46 (broj masters titula koje je Srbin podigao) dok je na nebu ispisano “Forza Roma”, poruka koju je Đoković više puta ponovio.

Ipak, centralni dio karikatura okupiraju dva, djeluje starija, lava. Nimalo slučajno su mnogi pomislili da je ovo aluzija na vremešne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su stariji od Srbina. Mnogi su ovo doživeli kao poniženje dva velika šampiona jer slika nosi poruku da je njihovo vrijeme prošlo i da je Đoković prosto bolji od njih, piše Kurir.