Srbija u šoku: Bez Mitrovića i Vlahovića protiv Brazila?

10.11.2022. | 12:51

Fudbalska reprezentacija Srbije će premijerni meč na Mundijalu protiv Brazila 24. novembra igrati bez glavnih aduta u napadu, Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, saznaje „Politika“.

– Iako je do Mundijala u Kataru ostalo još desetak dana, napadač Fulama i rekorder po broju golova za nacionalni tim još uvek nosi štake – piše Politika.

Gotovo je izvjesno da će Mitrogol propustiti meč protiv Brazila, jer ozbiljnu povredu koju je zadobio protiv Švedske u Ligi nacija vuče još od 24. septembra. Iako se činilo da povreda nije ozbiljna, poslije detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno je da je napadač Fulama polomio dvije kosti na stopalu koje su mu pravile ozbiljan problem.

Mitrović je trenutno u Beogradu gdje ljekarski tim čini sve kako bi se napadač što prije stavio na raspolaganje Piksiju. Vjeruje se da će za mečeve sa Kamerunom (28. novembra) i Švajcarskom (2. decembra) biti spreman. I Vlahović je trenutno van terena, njegova situacija traži mirovanje, pitanje je da li će biti spreman za Karioke.

Tetiva koja se nalazi na primicaču dosta je upaljena i istegnuta i to mu predstavlja veliki problem. Bilo je planirano da putuje sa Juventusom na meč protiv Verone, koji se igra 10. novembra u 18.30, ali se odustalo od toga. Dušan je posljednju takmičarsku utakmicu odigrao 25. oktobra protiv Benfike u LŠ, ali je u 69. minutu izašao sa terene jer je osjetio bol.