Srbija se poklonila šampionima: Šestorica veličanstvenih vaterpolista se oprostila od reprezentacije

20.08.2022. | 22:25

Srbija može da se ponosi mnogo čime što na velikim takmičenjima radi vaterpolo reprezentacija. A šest igrača koji su ispisali zlatne stranice sportske istorije naše zemlje odigrali su u subotu uveče oproštajni meč u nacionalnom timu.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su ostavili veliki trag u reprezentaciji i osvojili sve što se moglo. A sada su uzeli učešća u prijateljskom meču Srbije i Italije, u kome je rezultat, zbog “šestorice veličanstvenih, u potpunosti bio u drugom planu.

Pomenuta šestorica vaterpolista odigrala su samo četiri minuta u posljednjoj četvrtini, ali i to je bilo dovoljno za ovacije na oproštaju od karijere u državnom timu.

Prilikom izlaska iz bazena ustali su svi na bazenu “Milan Gale Muškatirović” i pozdravili aplauzom Filipovića, Prlainovića, braću Pijetlović, Mitrovića i Aleksića.

Ovaj veličanstven oproštaj je uživo pratio Novak Đoković, ali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsjednik Olimpijkskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Sada je na nekim novim mlađim momcima da nastave sa žetvom medalja, prije svega na velikim takmičenjima. Treba reći da su “delfini” aktuelni dvostruki olimpijski šampioni.

Koliko su ovi momci dali našoj zemlji i ovom trofejnom sportu pokazuje podatak da su kapicu Srbije nosili čak 267 puta i ukupno su postigli 294 gola.