Srbija open: Đoković savladao zemljaka i izborio plasman u polufinale

23.04.2021. | 16:36

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbia Opena, pošto je u savladao mladog srpskog igrača Miomira Kecmanovića 6:1, 6:3.

Bio je to prvi susret Đokovića i Kecmanovića, a trajao je sat i 20 minuta.

Prvi reket svijeta je bio bolji u poenima, mirniji kada se suočavao sa brejk loptama, pa je bez većih problema došao do maksimalne pobjede.

Kecmanović je u pojedinim momentima pokazao svoj potencijal, ali je propustio nekoliko prilika da produži meč.

Odlično je otvorio meč Đoković, pa je uvodni gem dobio sa nulom. Odmah potom je prvi teniser svijeta došao do brejk lopti, a poslije greške Kecmanovića poveo je 2:0. Imao je Miomir priliku da vrati izgubljeno u petom gemu (30:40), ali je dobro servirao Novak u završnici, pa je poveo 4:1.

Odlično je odigrao u nastavku prvi reket svijeta, pa je sa nulom došao do novog brejka. Uslijedio je dug gem, borio se Kecmanović, pružio je veliki otpor, ali je Đoković iskoristio petu set loptu.

Već na startu drugog seta je prvi teniser svijeta napravio brejk i bez problema je čuvao tu prednost. Borba se razvila u završnici seta, drugo je trajao šesti gem, kada je servirao Novak, ali Miomir nije mogao do brejk lopte.

Nastavili su da se nadigravaju dva srpska tenisera, imao je Đoković četiri brejk lopte u sedmom gemu, kada je ponovo slomio otpor rivala. Servirao je potom prvi reket svijeta za pobjedu, ali je 47. igrač planete došao do brejka. Nije, međutim, to mnogo u ticalo na Novaka, koji je uzvratio na isti način, te na servis rivala došao do meč lopte, a onda i pobjede.

U polufinalu turnira u Beogradu Đoković će igrati sa pobednikom duela Karacev – Mager, piše Sport klub.

U ranije odigranom meču Filip Krajinović je poražen od desetog tenisera svijeta i drugog nosioca turnira, Italijana Matea Beretinija sa 6:4, 6:4.