Srbija je izgubila, a onda je Novak oduševio Hrvate VIDEO

04.12.2021. | 08:56

Poraz Srbije od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa vjerovatno je najteže pao Novaku Đokoviću, koji je pobijedio sve singl mečeve, ali nije uspio u dublu sa Filipom Krajinovićem da „razoruža“ Mektića i Pavića.

Iako se izuzetno nervirao što Srbija gubi, svjetski broj jedan je po završetku susreta prišao rivalima i svima do jednog pružio je ruku.

E, to je Novak Đoković i to su sportski i gospodski maniri koje posjeduje i koji su oduševili Hrvate u Madridu.
Prvo im je čestitao na mreži i zagrlio ih, a kasnije je uslijedio još veći i ljepši gest.

Nole je poznat kao veliki emotivac i često kada mu rezultat ne ide na ruku riješi da se isprazni, pa pred njim strada reket ili torba. Tako je bilo i u Madridu, gdje je u naletu bijesa šutnuo torbu koja se nalazila nadomak selektora Viktora Troickog, koji je uzalud pokušavao da smiri najboljeg igrača svijeta.

Ipak, Novak koji i te kako bio utučen zbog bolnog poraza od komšija, bio je najveći kada je najpotrebnije. Izdigao se iznad situacije i otišao je među tenisere i stručni štab Hrvatske kako bi pružio ruku i još jednom čestitao na zasluženoj pobjedi, ujedno i plasmanu u finale Dejvis kupa.

S druge strane takav gest nije prošao nezapaženo kod Hrvata koji su uzvratili istom mjerom. Prvo je Mate Pavić dok je davao izjavu nahvalio Đokovića.

„Bila je ovo sjajna pobjeda, igrali smo protiv jake ekipe. Svi znamo da je Novak najbolji na svijetu“, rekao je Pavić, a na njegove riječi nadovezao se Nikola Mektić.

„Bilo je teško. Odlično su servirali na početku, Novak je pokazao zašto je najbolji na svijetu u pojedinačnoj konkurenciji. Kasnije u setu u meču smo iskoristili što je padao nivo igre Srbije i uspjeli smo da pobijedimo“, istakao je Mektić.