Srbija i Piksi izgubili bitku: Pavlović ipak izabrao dres Njemačke

12.03.2024. | 12:05

Aleksandar Pavlović u budućnosti će definitvno nositi dres reprezentacije Njemačke. Sjajni deventestogodišnji vezista Bajerna, koji ima i srpski pasoš, dobiće poziv selektora Julijana Nagelsmana za prijateljske mečeve u martu, prenose njemački mediji.

Iako je prvobitno trebalo da igra za selekciju Njemačke do 21 godine, Pavlović je pridružen najboljoj reprezentaciji umjesto Leona Gorecke.

To je praktično i kraj nadanjima da bi Pavlović mogao da zaigra za Srbiju, iako je delegacija Fudbalskog saveza Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem proteklog vikenda boravila u Minhenu i pokušala da privoli asa Bavaraca da zaigra za “orlove”.

Piksi je razgovarao i sa Aleksandrovim roditeljima, ali izgleda da to nije ništa pomoglo. Pavlović je odlučio da igra za zemlju u kojoj je rođen i u kojoj gradi fudbalsko ime.

U ovoj sezoni Pavlović je odigrao 12 utakmica za Bajern u Bundesligi i dve u Ligi šampiona. Kod Tomasa Tuhela se ustalio kao standardni prvotimac. Debi za Njemačku Palvović bi trebalo da ima 23. marta kada Elf gostuje Francuskoj, prenosi Sport Klub.