Osokoljeni Arda Guler stao pred mikrofon i “ispalio” gdje će igrati sljedeće sezone: “Od sada…”

12.03.2024. | 11:25

Konačno je Arda Guler osjetio kako je to postići gol za Real Madrid. Turčin je pogodio u visokom trijumfu nad Celtom (4:0), a poslije utakmice je nagovijestio gdje će igrati sljedeće sezone.

Guler je već mjesecima jedna od glavnih tema u španskim medijima. Na početku razlog je bilo neigranje, a zatim sjedenje na klupi pošto mu je Carlo Ancelotti davao mizernu minutažu.

Sa klupe je ušao i protiv Celte, ali za razliku od nekih ranijih mečeva ovaj put je ukazanu priliku iskoristio za postizanje gola i to na sjajan način, prenosi Sportsport.

Sudbina je htjela da Guler svoj prvijenac postigne praktično na identičan način kao što je to uradio njegov mentor iz Fenerbahcea, Mesut Ozil koji je za Real igrao prije desetak godina.

“Kad sam izašao na golmana u situaciji 1 na 1 vidio sam da je gubio poziciju, prebacio sam loptu na desnu nogu i šutirao. Zabio sam gol i sretan sam zbog toga”, riječi su mladog Turčina.

Poslije postignutog gola na neki način Guleru je pao kamen sa srca što govore i njegove izjave poslije meča kada je bez previše ustezanja nagovijestio svoj ostanak u Realu.

“Veoma sam sretan u Real Madridu. Ovo je najbolji klub na svijetu. Iako je teško, mislim da imam kvalitet i karakter da to sve prevaziđem”, rekao je 19-godišnjak.

“Od sada dolaze bolje stvari. Veoma sam sretan, nadam se da će doći još golova i naporno ću raditi za to”, kazao je bivši igrač Fenerbahcea.

Iako se posljednjih sedmica špekulisalo o odlasku Gulera negdje na posudbu, gol protiv Celte će značajno promijeniti stvari pošto će i velikom talentu sigurno porasti samopouzdanje.

Real Madrid posljednjih godina maksimalno radi na podmlađivanju tima i smjeni generacija. Ukoliko zadrži kontinuitet do kraja sezone Guler će definitivno imati mjesta u timu i sljedeće sezone.