Spremni za okršaj: U redovima Borca vlada optimizam pred duel protiv Sloge

12.04.2024. | 07:05

Fudbaleri Borca u okršaju dva premijerligaša iz Republike Srpske večeras od 20.30 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostiće Slogu iz Doboja.

Za obje ekipe ovaj susret ima veliki važnost. Izabranici Vinka Marinovića u posljednja dva kola u derbijima protiv mostarskih klubova Zrinjskog i Veleža osvojili su samo jedan bod i njihova prednost na liderskoj poziciji u odnosu na “plemiće” gotovo je prepolovljena. Sa 12 je pala na sedam bodova i jasno je da “crveno-plavi” u ovom susretu imaju imperativ pobjede.

S druge strane Dobojlije su doživjele dva uzastopna poraza, od Igmana i Željezničara i ako žele da zadrže priključak sa ekipama koje se bore za izlazak na međunarodnu scenu, bodovi su im prijeko potrebni, prenosi Glas Srpske.

– Igramo protiv veoma organizovane ekipe, koja u svakom trenutku zna šta želi, a uz sve to ove sezone se bori za plasman na međunarodnu scenu. Neće biti lako, ali posle remija protiv Veleža u Mostaru želimo tri boda, koja će nas još više primaći osvajanju titule – naglasio je golman Borca Marko Milošević, čija ekipa pred ovaj susret nema kadrovskih problema.

Slično razmišlja i defanzivac Maks Juraj Ćelić.

– Pobjeda je imperativ, a do nje možemo doći samo ako od prvog trenutka uđemo maksimalno u meč. Moramo biti dobro koncentrisani i na samom otvaranju utakmice zagospodariti terenom. Sloga se ove sezone pokazala kao dobra ekipa, pogotovo na svom terenu, ali nama je najvažnije da budemo fokusirani samo na našu igru. Ako tako bude, dobar rezultat sigurno neće izostati – rekao je Ćelić.

Poslije dva uzastopna prvenstvena neuspjeha, te teže povrede najboljeg igrača Sloge Dejana Vidića, koji je morao na operaciju ključne kosti atmosferu u redovima Dobojlija malo je popravila pobjeda u prvom meču polufinala Kupa Republike Srpske protiv Borca u Kozarskoj Dubici (2:1).

– Imamo veoma zgusnut raspored i morali smo u Kupu da rasteretimo pojedine igrače, a oni koji su ih zamijenili ispunili su očekivanja. U narednih 10 dana imamo meč protiv Borca i dva protiv Zrinjskog (Kup BiH i prvenstvo). Poslije dva lošija rezultata njima je pobjeda imperativ u ovom meču, a naš cilj je da se na Gradskom stadionu predstavimo u što boljem svjetlu. Uz Vidića u ekipi neće biti ni Zorana Karaća, tako da smo oslabljeni, ali vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju – istakao je trener Sloge Vlado Jagodić.

Ostali parovi 26. kola Premijer lige: Tuzla siti – Široki Brijeg (danas, 15.30 časova), subota: Zvijezda – GOŠK (13.30), Zrinjski – Velež (16), nedjelja: Igman – Posušje (13), Željezničar – Sarajevo (20 časova).