Bravo za Runea! Odigrao dva meča u roku od nekoliko sati

11.04.2024. | 21:28

Danski teniser Holger Rune savladao je Grigora Dimitrova u osmini finala Monte Karla, poslije maratona koji je trajao malo više od tri i po sata.

Sedmi igrač svijeta je slavio u najboljem meču na turniru sa 7:6 (9), 3:6, 7:6 (2) i tako zakazao dvoboj sa Janikom Sinerom (petak, 13.00).

Kakav je ovo napor govori i podatak da su njih dvojica po drugi put izašli na teren, nakon što su najprije prijepodne morali da završe mečeve drugog kola, prekinute u srijedu zbog kiše.

Dimitrov je svoj posao brže završio, tako što je u dva seta priveo meč kraju protiv Miomira Kecmanovića, dok se Rune mučio sa Sumitom Nagalom, kojeg je savladao tek poslije tri seta.

Da će ovo biti svojevrsni spektakl, vidjelo se već posle prvog seta, koji je bio okončan tek poslije sat i po vremena, u taj-brejku od 20 poena.

Razmijenili su brejkove u uvodnom periodu, Dimitrov je ubrzo imao jednu, a Rune četiri set lopte, prije nego što je iskoristio petu i poveo na ovom susretu, piše B92.

Drugi set je bio sušta suprotnost – Dimitrov ga je započeo brejkom na startu, da bi rivala potpuno slomio u devetom gemu, kada mu je opet oduzeo servis.

Tokom odlučujućeg seta, obojica su imali po jednu brejk loptu, sve do 12. gema, kada je Dimitrov propustio još dvije, koje su imale i epitet meč lopti.

Maraton je okončan taj-brejkom trećeg seta, koji je Rune krenuo furiozno, poveo sa 4:0, kada je postalo jasno da će slaviti, što je naposljetku i učinio rezultatom 7:2.

Podsjetimo, Rune je prošle godine u finalu Monte Karla izgubio od Andreja Rubljova.