Sprema se za početak nove sezone! Bogdanović izjavom rastužio navijače Partizana

03.10.2023. | 11:17

Košarkaš Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, vratio se nakon srebra na Mundobasketu u Atlantu i sprema se za početak nove sezone.

Navijači Partizana su se još od njegovog odlaska u Fenerbahče nadali da će se bek jednom vratiti u Beograd, ali nakon izjave koju je dao na Medija deju to djeluje malo vjerovatno.

-Ovo je prvi tim još od Partizana da sam ostao četiri godine. Jako sam uzbuđen zbog onoga što slijedi, raduje me što sam ovdje. Nisam znao mnogo o Atlanti kada sam dolazio, sada kada odem u Srbiju, počinje da mi nedostaje. Volim da budem ovdje i nadam se da ću ostati u ekipi do kraja karijere, rekao je Bogdanović.

Pričao je zatim kapiten „orlova“ i o ljetu koje će pamtiti.

-Nisam bio u optimalnom stanju ranijih godina kada je trening kamp u pitanju. Na primjer, da me je neki klinac pozvao na basket, ne bih mogao odmah da izađem na teren. Trebalo bi mi barem pola sata da se istegnem i zagrijem, sada to mogu bez problema. Pomoglo mi je što sam igrao na Svjetskom prvenstvu i uvijek volim da igram za Srbiju“, završio je Bogdanović, piše Glas.