Spektakl u Madridu: Promašaji Barselone i pobjeda Reala VIDEO

10.04.2021. | 23:32

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su Barselonu 2:1 u 30. kolu La Lige, čime su se izjednačili na tabeli sa prvoplasiranim Atletiko Madridom.

U prestonici Španije viđen je spektakularan duel koji su obilježili veliki promašaji na obje strane, peta Karima Benzeme i ogromna provala oblaka, odnosno pljusak koji je padao više od pola sata.

Barselona ima za čim da žali jer je po stvorenim prilikama bila i bolji protivnik na terenu, ali falila je završnica i jednostavno ovo nije bilo veče Lajonela Mesija.

Domaći fudbaleri odlično su otvorili utakmicu i već u 13. minutu došli su do prednosti. Lukas Vaskes poslao je loptu kazneni prostor, a tamo je Benzema izveo magiju. Petom je savladao Ter Štegena i „kraljevski klub“ je poveo 1:0.

 

Do drugog gola, u mreži Barselone, nije se čekalo dugo. Igrao se 28. minut kada su Madriđani imali odličnu priliku iz slobodnog udarca, koji je bio na nekih 18 metara od gola.

Loptu je uzeo Toni Kros, snažno je šutirao, lopta je malo promijenila smjer i golman katalonskog kluba nije imao šansu.

Real je vodio 2:0, ali daleko od toga da Barselona nije bila bez šansi. Prijetio je Dembele, prijetio je Mijesi, ali mreža Reala je mirovala, te se na poluvreme otišlo sa dva gola prednosti ekipe Zinedina Zidana.

Na startu drugog perioda igre gosti su očekivano bili konkretniji, a kako je padao veliki pljusak, šanse su se brzo stvarale iz mnogih grešaka.

Tako smo vidjeli veliki broj uzbuđenja od 45. do 70. minuta, ali i samo jedan gol. Njega je postigao u 60. minutu Mingesa, koji se odlično snašao na drugoj stativi, čime je prednost Reala smanjena, 2:1.

 

Malo poslije toga Barsa je imala veliku šansu da izjednači, ali je Tibo Kurtoa sjajno reagovao.

Iako do kraja nije bilo golova, gledali smo veoma uzbudljiv fudbal. Šanse su se nizale, na obje strane, ali igrači nisu bili u stanju da riješe situacije u svoju korist, te je rezultat ostao nepromijenjen, prenosi “Sputnik”.

Real i Atletiko Madrid imaju 66 bodova, s tim što „jorgandžije“ imaju meč manje, dok je Barselona trećeplasirana sa bodom zaostatka.