Španski navijač uhapšen: Krenuo pješke na Mundijal pa završio u iranskom zatvoru

26.10.2022. | 12:55

Bivši padobranac i vatreni navijač Real Madrida, 41-godišnji Santjago Sančez pješačio kroz 15 zemalja i naširoko podijelio svoje putovanje na popularnom instagram profilu u posljednjih devet mjeseci.

Santjago je trebalo još “samo” da prepešači Iran da bi stigao do Katara, domaćina Svjetskog prvenstva.

Navijač Real Madrida i španske reprezentacije želio je da stigne pješke do Katara, zemlje domaćina predstojećeg Mundijala. Sada je veliko pitanje hoće li u tome i uspjeti, s obzirom da je “zaglavio” u zatvoru u Iranu.

Ta vijest i nije toliko loša, s obzirom na to da o njemu nekoliko dana nije bilo baš nikakvih informacija. Svaki trag mu se izgubio prije tri nedjelje, a njegovi roditelji i prijatelji bili su prilično utučeni, pomišljali su i na najgore.

Posljednji put se sa porodicom čuo početkom oktobra, a sada su stigle najnovije informacije o njemu. Nalazi se u Iranu, živ je, ali se trenutno nalazi u gradu Sakezu i to u zatvoru! Ovaj gradić pripada regiji Kurdistan, a sa njim je i prevodilac, koji je takođe uhapšen.

Santjago je poslednji put viđen 2. oktobra u gradu Penžvin u Iraku, na pet kilometara od granice sa Iranom. Do tada je svakodnevno komunicirao sa prijateljima i porodicom, govorio im je o svojim avanturama, ali kontakata nije bilo još od početka oktobra.

“Ovde je vruće, ali dobro je”,  bila je posljednja poruka koju je Sančez poslao svojoj porodici, poslije čega je za njega počeo pakao u zemlji u kojoj već nedeljama vladaju politički neredi.

Inače, Iran je bila poslednja zemlja koju je Sančez trebalo da prepješači kako bi stigao u Katar, ali sada je veliko pitanje hoće li uopšte moći pratiti Svjetsko prvenstvo makar preko malih ekrana, piše sportklub.rs.

Oznake: Uhapšen, Zatvor