Španci možda ne prođu grupu: Šahtjor opet šokirao Real Madrid u Ligi šampiona

01.12.2020. | 21:46

Fudbaleri Šahtjora nanijeli su drugi poraz Real Madridu ove sezone u Ligi šampiona i prekinuli loš niz.

Ukrajinci su pogubni po “kraljevski klub” ove sezone, tukli su ih već u Madridu, a sada su to učinili i u Kijevu.

Nakon ovog poraza, izabranici Zinedina Zidana su pali na treće mjesto grupe i kolo pred su na poziciji koja vodi u Ligu Evrope.

Nakon prvog poluvremena u kom nije bilo golova, Dentinjo je doveo domaćina u prednost na startu drugog nakon užasne reakcije odbrane Reala koja je reagovala krajnje uspavano.

Zidanovi momci su pokušali da izjednače, da bi sve snove raspršio izraelski napadač Manor Solomon nakon solo akcije i sjajnog udarca sa oko 20 metara.

Računica je jasna – Real Madrid će se u posljednjem kolu boriti za plasman u narednu fazu u kojoj još uvijek nije niko iz grupe B Lige šamoipiona.

Borusija Menhengladbah bi to mogla da obezbjedi večeras ukoliko bi porazila Inter, a i italijanski tim bi se umiješao u borbu ukoliko bi savladao Nijemce.

U posljednjem kolu, Real Madrid će igrati protiv Borusije Menhengladbah i u slučaju nepovoljnog rezultata za tim Zinedina Zidana mogao bi da završi u Ligi Evrope, ili čak i ispadne iz takmičenja.

A u Ligi Evrope bi španski velikan za rivala mogao da ima i Crvenu zvezdu koja je na dobrom putu da obezbjedi proljeće u Evropi.

U drugom meču večeri koji je počeo u 18.55 Lokomotiva je na svom stadionu u Moskvi izgubila od Salcburga sa 1:3.