Španac opterećen Srbinom: Želim da oborim sve rekorde Novaka Đokovića

21.01.2024. | 10:11

Španskom teniseru Karlosu Alkarasu će duel protiv Miomira Kecmanovića biti sedmi put da igra u osmini finala nekog grend slema.

To je rekord za dvadesetogodišnjaka nikada nijedan igrač u njegovoj dobi nije odigrao više mečeva u ovoj fazi na najvažnijim turnirima.

Legendarni Bjorn Borg je to uradio kada je imao 21 godinu, a Alkaras je i dalje dvadesetogodišnjak.

On je istakao da mu to mnogo ne znači i da se njegov cilj zna – prestići najboljeg na svijetu Novaka Đokovića, piše Sportal.

Nije mi mnogo važan ovaj rekord, želim da oborim sve rekorde Novaka Đokovića. To su rekordi koji su mi važni u karijeri. Nadmašiti legendu kao što je Borg nije mala stvar, ali ne treba mnogo pridavati pažnje takvim stvarima jer mogu da vam naškode”, rekao je Španac.

On je istakao da mu forma raste iz meča u meč.

“Osjećam da iz susreta u susret igram sve bolje, ocijenio bih svoj tenis sa 7-8. Fizički sam veoma dobro, lopta me sluša i zato sam odlučio da radim samo na fitnesu, a da teniske treninge preskočim. Na grend slemovima je uvijek bolje ostati na terenu što manje kako bi se oporavio uoči narednih partija”, kazao je on.

Naredni protivnik će mu biti srpski teniser Miomir Kecmanović, sa kojim bi htio posao da završi u tri seta.

“Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sjećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želio bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje”, izjavio je Karlos Alkaras.