Šokantna tvrdnja bivše teniserke: Novak Đoković zasigurno je već odavno vakcinisan

10.11.2021. | 21:51

Novak Đoković (34) zasigurno je već odavno vakcinisan, rekla je bivša austrijska teniserka Barbara Šet (46) za “Kleine Zeitung”.

Bivša sedma teniserka svijeta tako je šokirala svjetske medije s obzirom na to da se Novak još uvijek nije izjasnio, a već neko vrijeme piše se o nadolazećem Australijan Openu i mjerema prema kojima svi teniseri moraju biti vakcinisani ako žele prisustvovati turniru.

Đoković je do sada izbjegavao dati odgovor na pitanje o tome je li vakcinisan, ali ako je za vjerovati bivšoj teniserki koja danas radi kao TV komentatorka na kanalu “Eurosport”, prvi reket svijeta vakcinu je primio jer inače ne bi mogao igrati ni na turniru u Parizu koji je osvojio prošlog vikenda.

Barbara smatra da je Đoković ćutio isključivo iz razloga što mu smetaju podjele, prenosi pomenuti medij.

“Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminišemo ljude prema tome hoće li se vakcinisati li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude”, rekao je Đoković prije mjesec dana, prenosi “24sata.hr”

Vakcinisan ili ne, premijer savezne australijske države Viktorije Danijel Endrus jasno je poručio da njegova vlada nevakcinisanim igračima neće dozvoliti igranje na turniru isto kao i organizatorima, radnicima i navijačima.