Sofija Pajić se okitila zlatom: Četiri medalje za džudiste iz Republike Srpske

05.03.2024. | 07:56

Džudisti iz Republike Srpske imali su odličan nastup na Evropskom juniorskom kupu, koji je održan u Sarajevu. Kao članovi reprezentacije BiH osvojili su četiri medalje na ovom takmičenju – jednu zlatnu i tri bronze.

Zlato je osvojila Sofija Pajić u kategoriji -78 kilograma, koja je u finalu savladala predstavnicu Srbije Jovanu Stjepanović. Tako je nastavila sjajan niz rezultata.

– Veoma sam zadovoljna. Mislim da se odricanje, trud i kvalitetan rad na treninzima konačno isplatio – rekla je Pajićeva, kojoj je ovo prvo zlato na evropskim kupovima nakon što je u prethodnom periodu osvojila jedno srebro i čak pet bronzanih medalja.

Zlatna medalja će za ovu džudistkinju sasvim sigurno biti dodatna motivacija, što je i sama priznala, s obzirom na to da je već narednog vikenda očekuje Evropski kup za juniore, koji se održava u Podgorici.

– Olakšanje je što je sezona počela ovako i na ovaj način, a iskreno se nadam da ću u ovom ritmu nastaviti već sljedeći vikend u Podgorici – poručila je Pajićeva, piše Glas.

U ženskoj konkurenciji BiH je osvojila još jednu bronzu koja je pripala Lani Bjelici. Džudistkinja Famosa bila je odlična u kategoriji +78 kilograma.

U muškoj konkurenciji džudista Randorija Lazar Ždrale osvojio je bronzu u kategoriji do 90 kilograma. Na putu do zlata savladao je iponom Nikolu Ćirovića iz Srbije, potom na isti način i Kanađanina Jehora Paladija, da bi u četvrtfinalu bio bolji i od Maksimilijana Erlera iz Njemačke. U polufinalu je izgubio borbu od Milana Radulja iz Srbije, a to ga vodi u borbu za bronzu protiv Ukrajinca Andrija Marčenka. Ovo je njegova treća medalja u juniorskoj konkurenciji sa Evropskog kupa, prva bronzana, a tome je dodao i još dvije bronze u kadetskoj konkurenciji. Bronzom se okitio i član Leotara Vidak Manjević. On je u konkurenciji džudista do 100 kilograma savladao Crnogorca Andriju Martinovića i osvojio medalju.

Kamp pa novi izazovi

Evropski juniorski kup u Sarajevu dobio je visoke ocjene od Evropske i Međunarodne džudo federacije. BiH će u narednom periodu biti domaćin još četiri velika takmičenja na kojima će džudisti pokušati da ostvare što bolje rezultate. Zbog toga je organizovan i kamp, koji će trajati do sedmog marta.